Väljas
on hetkel nii jahe, et miskit soojendavat teeb ainult head. Mulle
tundub hea mõttena tassike vürtsidega teed ning midagi head, pisut
magusamapoolset ja tummist selle kõrvale.... Needsamad Madeleine
koogikesed on justkui pisikesed küpsised, aga olemuselt keeksilaadsed
koogikesed. Madeleine koogikeste retsepte on hulgaliselt ning kuigi
kujult ühesugused, siis maitseid leidub seinast seina -
sidrunist-tšillini. Varasemalt olen ma siin blogis jaganud
traditiooniliste sidruniga koogikeste ja siis veel šokolaadiga küpsetiste retsepti. Seesama retsept on aga ilma nisujahuta ning laktoosivaba, mistõttu sobib hästi ka paleo toitumisviisi järgijatele....
või lihtsalt neile, kes oma igapäevamenüüs soovivad vähendada nisujahu
tarbimist. Nende koogikeste küpsetamiseks on mul olemas nii silikoonist,
kui ka metallist vorm. Siiski soovitan soojalt viimast, kuna
silikoonvormis võivad koogikesed üsna erinevalt küpseda. Metallist
vormis seda muret ei ole, samuti ei pea muretsema, et vormist küpsetisi
kuidagi kätte ei saa. Saab ikka ja täpselt sama hästi, kui
silikoonvormist:) Ise kasutasin Zenkeri vormi, mis kauplustes ilusti müügil.
Lisaks retsepti jagamisele mainin, et üsna mitmete selle blogi külastajate soovituste kohaselt tegin eraldi ka Paleo-label´i siiasamasse paremale tulpa. Nii on sobilikud toidud lihtsamini leitavad;)
2 muna
100 g vedelat mett
115 g Kreeka pähkli jahu*
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogimaitseainet
50 g selitatud võid
50 g kookosrasva
25 g India pähkleid (soovi korral)
100 g vedelat mett
115 g Kreeka pähkli jahu*
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogimaitseainet
50 g selitatud võid
50 g kookosrasva
25 g India pähkleid (soovi korral)
Vahusta munad meega. Sega kuivained omavahel ning lisa munasegule. Sulata rasvained potis
ning lisa segades tainasse. Kõige lõpuks lisa tainasse peeneks hakitud pähklid.
Määri Madeleine vormid kergelt rasvainega ning täida need ¾ ulatuses tainaga.
Küpseta** 190 kraadi juures 7-10 minutit. Lase pisut jahtuda ning eemalda
koogikesed vormist.
*Kasutasin hästi peene jahvatusega pähklijahu. Teralisema jahvatusega jahu korral jääb tainas pisut vedelam. Sellesama jahu võib soovi korral asendada ka mandlijahuga.
**Tainas seistes pakseneb ning seepärast küpseta küpsised kohe peale taina valmistamist!
Mul on tekkinud ajaga peas üks küsimus, et kui retseptis kasutatakse võid, siis laktoosivaba ei saa see vist siis olla. Või ma eksin?!
VastaKustutaPäikest! :)
Regina, suured tänud tähelepaneku eest. Siin postituses on miskipärast kaotsi läinud sõna või eest üks sõna. Nüüd viga parandatud. Tavaline või sisaldab jah piimavalku:)
KustutaTere, ostsin lõpuks vormi ära ja tahaks hakata katsetama. Mina laktoosi ei karda, seega võin ju ikka tavalise võiga teha?
VastaKustutaJa poest ostetud mandlijahu võiks ju sobida?
A.
Tere, Ja loomulikult võib tavalise võiga teha. Poest ostetud mandlijahu sobib väga hästi:) Infoks lisan, et hea oleks kui mandlijahu oleks peenema jahvatusega!
Kustuta