Miskit lihtsat? Miskit head? Miskit kiiresti valmivat? Kui noogutad kõikide nende küsimuste juures, siis tasub alljärgnevat retsepti pisut piiluda. Selle koogi retsept on tõeliselt lihtne ning maitseb patuselt hästi. Jagasin seda retsepti hiljuti ka ajakirja Maret "Kuukook" rubriigis. See hõrgutav koogike koosneb VAID viiest komponendist, mille lõpptulemusena valmib laimise särtsuga kook, mille kreemjas kreem küpsiste vahele meeldivalt sobitub. Savoiard küpsised muutuvad seistes mahlaseks biskviidiks, nii et muretsema ei pea - see kook jääb mahlane! Retsept ilmus ajakirjas Maret (detsember2014)´.
Magusat meisterdamist!
1 prk (380 g) kondenspiima (suhkruga)
3 laimi pressitud mahl
2 dl rõõska koort (35%)
200 g Savoiard küpsiseid
Sega toorjuust kondenspiimaga ühtlaseks. Pressi
laimidest mahl ning lisa juustusegule. Seejärel vahusta koor tugevaks
vahuks ning lisa segades kreemile. Võta ahjuvorm (näiteks 26x18 cm) ning
kata vormi põhi poole koguse küpsistega. Kata poole koguse toorjuustukreemiga.
Aseta selle peale ülejäänud küpsised ning kata ülejäänud toorjuustukreemiga.
Lase koogil enne söömist ööpäev maitsestuda.
Väga uhke kook :)
VastaKustuta.... ja nii hea ning lihtne teha:) Soovitan proovida!
KustutaTore kook. Kreemi jagus minul 400g küpsiste jaoks.
VastaKustutaKas niimoodi kreemi liialt õhukeselt ei jäänud?
KustutaSuurepärane ja lihtne tort! Olen seda nüüd paar korda juba tänaseks teinud.
VastaKustutaAlumine kiht küpsist oli altpoolt ehk veidi läbi imbumata, seda võiks ehk niisutada enne kui kandikule panna (seisnud oli ca 20 h).
Kaunistamiseks sain inspiratsiooni siinselt pildilt - riivisin laimi koort ka segasin tiba suhkruga. Olin küll veidi skeptiline, kuid jäi täiesti hea maitse.
Kui on soovi, siis ilmselt võib vahele panna ka kirsse, kuid see pole vajalik.
Kaks kihti on samuti täiesti piisav kõrgus.
Suured tänud!
See on tore, kui kook õnnestus:) Seda kooki saab vastavalt oma maitsele alati tuunida. Kirsid on hea mõte:) Võib ju ka kerge kookose mekiga koogi teha, lisades lisaks laimile veel pisut kookoshelbeid. Nii, et üks lihtne koogike, kuid rohkelt katsetamisruumi:)
KustutaKas seda kooki saaks teha ka ilma servadeta alusele või vajub see sellisel juhul laiali?
VastaKustutaPigem ikka teha kook vormi kuna alguses on kreem vedelam ning ei püsi hästi küpsiste vahel:)
Kustuta