23. jaanuar 2015

Üks, kaks, kolm ja valmis! Kreemjas laimi-juustukook

Miskit lihtsat? Miskit head? Miskit kiiresti valmivat? Kui noogutad kõikide nende küsimuste juures, siis tasub alljärgnevat retsepti pisut piiluda. Selle koogi retsept on tõeliselt lihtne ning maitseb patuselt hästi. Jagasin seda retsepti hiljuti ka ajakirja Maret "Kuukook" rubriigis. See hõrgutav koogike koosneb VAID viiest komponendist, mille lõpptulemusena valmib laimise särtsuga kook, mille kreemjas kreem küpsiste vahele meeldivalt sobitub. Savoiard küpsised muutuvad seistes mahlaseks biskviidiks, nii et muretsema ei pea - see kook jääb mahlane! Retsept ilmus ajakirjas Maret (detsember2014)´.

Magusat meisterdamist!

500 g toasooja Mascarpone toorjuustu
1 prk (380 g) kondenspiima (suhkruga)
3 laimi pressitud mahl
2 dl rõõska koort (35%)
200 g Savoiard küpsiseid


Sega toorjuust kondenspiimaga ühtlaseks. Pressi laimidest mahl ning lisa juustusegule. Seejärel vahusta koor tugevaks vahuks ning lisa segades kreemile. Võta ahjuvorm (näiteks 26x18 cm) ning kata vormi põhi poole koguse küpsistega. Kata poole koguse toorjuustukreemiga. Aseta selle peale ülejäänud küpsised ning kata ülejäänud toorjuustukreemiga. Lase koogil enne söömist ööpäev maitsestuda.

8 kommentaari:

  1. Vastused
    1. .... ja nii hea ning lihtne teha:) Soovitan proovida!

      Kustuta
  2. Tore kook. Kreemi jagus minul 400g küpsiste jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas niimoodi kreemi liialt õhukeselt ei jäänud?

      Kustuta
  3. Suurepärane ja lihtne tort! Olen seda nüüd paar korda juba tänaseks teinud.

    Alumine kiht küpsist oli altpoolt ehk veidi läbi imbumata, seda võiks ehk niisutada enne kui kandikule panna (seisnud oli ca 20 h).
    Kaunistamiseks sain inspiratsiooni siinselt pildilt - riivisin laimi koort ka segasin tiba suhkruga. Olin küll veidi skeptiline, kuid jäi täiesti hea maitse.
    Kui on soovi, siis ilmselt võib vahele panna ka kirsse, kuid see pole vajalik.
    Kaks kihti on samuti täiesti piisav kõrgus.
    Suured tänud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on tore, kui kook õnnestus:) Seda kooki saab vastavalt oma maitsele alati tuunida. Kirsid on hea mõte:) Võib ju ka kerge kookose mekiga koogi teha, lisades lisaks laimile veel pisut kookoshelbeid. Nii, et üks lihtne koogike, kuid rohkelt katsetamisruumi:)

      Kustuta
  4. Kas seda kooki saaks teha ka ilma servadeta alusele või vajub see sellisel juhul laiali?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem ikka teha kook vormi kuna alguses on kreem vedelam ning ei püsi hästi küpsiste vahel:)

      Kustuta