17. veebruar 2015

Lillkapsapõhjaga pitsa

See on pitsaretspt, millel põhjaks lillkapsas. Paljudele kindlasti juba teada ja proovitud pitsa, aga siiski nii hea, et väärib kindlasti jagamist ka minu blogis. Lillkapsaga on mul üldse väga head suhted. Mulle meeldib see aurutatult või siis võis kergelt praetult. Nii maitsev on keeta terve lillkapsapea vees kergelt pehmeks, valada see üle maitsevõiga ning siis seda veidi ahjus pruunistada. Mulle meeldib lillkapsas püreesupis ning ahjuvormis. Üks mu lemmikuid toite on lillkapsagratään, milles kergelt aurutatud lillkapsas on ahjuvormi pistetud ning siis ürtide, saia ja parmesaniga üle raputatud. Ka pitsapõhjana on lillkapsas imehea, tekitades pisikest hasarti meisterdada aina uusi pitsasid erinevate katetega. 

Söö koheselt, kuigi tegelikult on see ka jahtunult väga-väga mõnus.




Põhi:
300 g riivitud lillkapsaõisikuid
1 muna
25 g juustu
soola, pipart

Kate (võid vabalt peale panna seda, mis meeldib):
2 sl tomatipastat
soola, pipart
0,5 marineeritud kurki
125 g broilerihakkliha (rinnafileest)
värsket tüümiani

suur peotäis juustu
1 sl murendatud sinihallitusjuustu

Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. Seejärel sega juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas küpsetuspaberile jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja 175 kraadi juures 12 minutit.

Prae pannil broilerihakklihasegu kuni roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Määri küpsetatud lillkapsapõhjale tomatipasta, raputa peale soola ja pipart. Seejärel aseta peale marineeritud kurgi tükid ning hakklihasegu. Kõige lõpuks aseta pitsale värsket tüümiani ning kata juustudega. Küpseta 175 kraadi juures 8 min või seni, kuni juust on ilusti sulanud.

18 kommentaari:

  1. Super retsept, mida saab enda maitse järgi kohandada! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lillkapsapõhjaga pitsa on ka mulle üks tore leid. Kui lillkapsas meeldib, siis ei saa ka selle retseptiga mööda panna;)

      Kustuta
  2. Kas 300 g lillkapsast piisab suure plaaditäie pitsa jaoks, kui õhukest põhja tahta? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte, sest ka sellest kogusest tuleb üsna õhuke põhi. Topelt kogusest peaks piisama:)

      Kustuta
    2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
  3. Vastused
    1. Mina lisan, kuna siis on kindlam, et lillkapsapõhi paremini koos püsiks:)

      Võib aga ka ilma juustuta teha!

      Kustuta
    2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
    3. Panin ikka juustu ka... väga väga hea retsept!

      Kustuta
  4. Tegin ka topeltportsu suure kandilise plaadiga. Väga maitsev. Äitäh retsepti eest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on tore:) Minul oli see paar päeva tagasi menüüs!

      Kustuta
  5. Tegin ka topeltkoguse, sh 2 muna ja lisasin veel pooliku karbi juustu-küüslaaegu määret ka. Midagi nõrutada küll ei andnud. Supermaitsev pizza tuli! Katteks paprika, punane sibul, tükeldatud suitsuvorsti ja juustuvorsti ning pizzamaitseainet.

    VastaKustuta
  6. Ja isegi, kui ei meeldi, petab see inimesed ikka ära ning söövad ja kiidavad! ;)

    VastaKustuta
  7. Super hea! Tegin topelt koguse perele. Lisasin taignale veel mustaakpähklit juurde:P Aiäth retsepti eest!

    VastaKustuta
  8. Kas lillkapsast võiks eelnevalt hoopis aurutada?

    VastaKustuta