Need pirukad ei vaja ahjukuumust, selle asemel on vaja kapist välja otsida lihtsalt üks tavaline pann. Kui ma neid pannipirukaid esmakordselt proovisin, siis panin juba varakult märmikku kirja, et neid teen kindlasti ka ajakirja Maret, tegingi. Veidi hiljem katsetasin neid veiseliha asemel ka linnulihast hakklihaga ning tulemus tuli taas super. Üks-ühele need klassikalisi pärmitainast pirukaid kindlasti ei meenuta, pigem natuke sõrnikute ja pirukate vahepealset. Ühesõnaga pisut teistsugune, aga ikka hea:)
Tainas:
4 dl nisujahu
0,75 tl soola
1 dl keevat vett
1 dl külma vett
1 tl õli
Täidis:
0,5 sibulat
200 g hakkliha (soovitavalt linnulihast või veiselihast)
2 sl värsket tilli, peeneks hakituna
1 tl sinepit, mahedat
soola, pipart
0,5 sibulat
200 g hakkliha (soovitavalt linnulihast või veiselihast)
2 sl värsket tilli, peeneks hakituna
1 tl sinepit, mahedat
soola, pipart
Sega omavahel jahu ja sool.
Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks
tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Raputa tainapallile peale pisut jahu
ning pane külmkappi vähemalt 30 minutiks.
Täidise valmistamiseks haki
sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae kogu segu läbi, kuni
hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa till ning maitsesta sinepi,
soola ja pipraga. Lase segul pisut jahtuda. Jaga tainas kaheksaks
tainapalliks. Rulli jahusel pinnal tainapall ümmarguseks ning asetage
keskele täidis. Tõsta tainaääred keskele ning suru omavahel need
kindlalt kokku. Seejärel rulli tainarulliga pirukas lamedamaks. Toimi
samamoodi ka ülejäänud tainapallidega.
Kuumuta pannil parajas koguses
õli ning küpseta keskmisel kuumusel pirukad mõlemalt poolt
kuldpruuniks. Paku kuumalt või jahtunult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar