Minu Instagramis tekitas
see roog nädalake tagasi rohkelt elevust. Retsept avaldus ka eelmisel
kolmapäeval (18.03.15) Eesti Ekspressi lisas "EE gurmee". Tegelikkuses
sai see roog alguse aga mahepoest, kus mulle jäi juhuslikult näppu pakk
mustade läätsedega. See tektias koheselt pähe erinevad mõtted ning nii
need mõtted kiiresti pannil ja ahjupotis teoks saidki. Tulemus on
alljärgnev ning võin öelda, et vägagi maitsev.
Seesama läätsehautis on justkui risoto. Kreemisust aitab õigeks timmida kelmikas avokaado. Tundub justkui moehullus, aga avokaado on tõepoolest minu viimase aja suuri lemmikuid, millega rikastada hommkusööke, veidi toekamaid roogasid ning loomulikult magustoite. Ostan poest alati kaasa paar avokaadot ning jätan need siis koju küpsema. Paari päeva pärast on need valmis kasutamiseks ning maitsevad suurepäraselt. Läätsehautisega teeb avokaado samuti imetegusid, aidates muuta seda kreemjamaks. Minu üks viimase aja lemmikumaid salateid sisaldab samuti seda vilja. Valmistamiseks lõikan nimelt jääsalati peeneteks ribadeks ning riivin õuna (koos koorega), seejärel mikserdan küpse avokaado püreeks ja segan kõik kokku. Maitseks lisan pisut soola ja pipart ning ongi valmis! Nüüd aga alljärgneva toidu juurde ....
kolmele-neljale
Sinepine kana
4 sl mahedat
sinepit
3 sl mett
3 sl oliiviõli
1 sl sinepiseemneid
750 g ( 3tk) jahutatud broilerifileed
soola, pipart
kimp värsket münti
3 sl mett
3 sl oliiviõli
1 sl sinepiseemneid
750 g ( 3tk) jahutatud broilerifileed
soola, pipart
kimp värsket münti
Sega kokku
retsepti 4 esimest komponenti ning jäta maitsestuma kana pruunistamise ajaks.
Lõika 3 fileetükki pooleks, et saaksid ca 125g kaaluvad fileed. Seejärel
pruunista neid igast küljest kuumal õliga kaetud pannil, maitsesta
soola-pipraga. Laota fileed ahjuvormi, määri peale eelnevalt valmistatud kaste
(võid ka vormi põhjale seda valada) ning aseta fileede vahele värske münt.
Küpseta fooliumiga kaetult 190 kraadi juures 25 minutit, seejärel eemalda kate
ning küpseta veel 10-15 minutit.
Läätsehautis:
1 sl võid + 1 sl õli
1 väike küüslauguküüs, purustatuna
150 g musti läätsesid
5 dl puljongit
vett
0,5 küpset avokaadot
3-4 sl värsket koriandrit, hakituna
2-3 sl parmesani, riivituna
1 sl võid + 1 sl õli
1 väike küüslauguküüs, purustatuna
150 g musti läätsesid
5 dl puljongit
vett
0,5 küpset avokaadot
3-4 sl värsket koriandrit, hakituna
2-3 sl parmesani, riivituna
Sulata pannil või
ja õli ning lisa purustatud küüslauguküüs. Lisa koheselt pannile ka eelnevalt
vee all loputatud läätsed. Pruunista läätsesid pisut ja seejärel hakka
jaohaaval juurde lisama puljongit. Iga kord, kui vedelik on imendunud, vala
veidi puljongit juurde. Hauta madalal kuumusel, kuni läätsed on juba mõnusalt
pehmed, kui puljong saab vahepeal otsa, siis kasuta vett. Kui läätsed on
valmis, siis lisa segades juurde püreestatud avokaado, koriander ja parmesan,
vajadusel maitsesta. Kuumuta läbi ning serveeri koos kanaga.
Proovisin seda teha, tuli väga hea välja ;)
VastaKustutaJuba proovitud? Rõõm kuulda, et maitses:)
KustutaKas muud värvi läätsed ka sobiksid? Kardan, et Kuressaare kaubandusvõrgust on musti läätsi raske leida.
VastaKustutaKas Kuressaare mahepoodides neid ei ole? Tegelikult sobivad ka teised läätsed, aga lihtsalt need mustad tekitavad sööjates koheselt elevust:)
Kustuta