Mis saab siis, kui ahju ukse vahelt tungivad tubadesse pisut magusad,
pisut sõltuvust tekitavad ning pisut kodusoojust meenutavad lõhnad? Siis
on aeg kohv tulele panna, või külmkapist välja otsida ning pisut
kannatust varuda ....
Oma eilses postituses lubasin ma, et varsti on siin blogis üht maitsvate kuklite postitust oodata! Siin need nüüd ongi - hästi õhulised, samas jällegi tummised pisikesed pontsakad küpsetised, mis pealt krõbedad, seest aga hästi pehmed. Soovitav maiustada koos külma või ja soolahelvestega, sest niimoodi süües teate vist isegi, kui mõnusalt või sooja saiakukli peal sulama hakkab. See retsept on üks selline sega-lihtsalt-kokku retsept. Need, kes pärmi kasutamist pisut pelgavad, siis nende kuklite valmistamisel saab sellest hirmust kindlasti üle.
Miks ma kasutasin jogurtit? Seepärast, et see annab kuklitele juurde hoopis teistsugust ilmet. Ma ei oskagi seda kirjeldada, peate lihtsalt proovima. Rõõsk koor (35%) teeb kuklid nö ... täidlasemaks!? Aga soovi korral võite asendada selle ka tavalise 10%-lise koorega, piimaga pole konkreetset retsepti proovinud:)
1 tl soola
10 g kuivpärmi
75 g (tumedat Muscovado) suhkrut
550 g jahu
2 dl rõõska koort (35%)
200 g Kreeka jogurtit, toasooja
2 muna, toasooja
3-4 sl õli
10 g kuivpärmi
75 g (tumedat Muscovado) suhkrut
550 g jahu
2 dl rõõska koort (35%)
200 g Kreeka jogurtit, toasooja
2 muna, toasooja
3-4 sl õli
Sega kõik kuivained omavahel. Kuumuta rõõsk koor käesoojaks ning
vala kuivainetele. Lisa sõtkudes juurde jogurt ja munad. Kõige viimasena lisa juurde õli. Sõtku
korralikult, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Jäta tainas sooja kohta kerkima
20 minutiks. Seejärel vormi segust 12 kuklit ning lase neil ahjuplaadil u 15
minutit kerkida. Küpseta kukleid 180 kraadi juures 20-25 minutit.
Väljavõtmisel piserda kuklid kergelt veega üle.
Väga maitsvad tulid ja tõesti lihtne teha. Ainult, et kui nii ilusaks ümmarguseks vormida minul ei õnnestunud.
VastaKustutaAnnika
Tore, kui retsept meeltmööda oli. Üldiselt olen toiminud pärmitaina valmistamisel õpetuse järgi, et mida kauem tainast sõtkuda, seda ümaramad ja siledamad on lõpptulemusena kuklid:)
KustutaTõesti parimad kuklid, mida mul on õnnestunud teha! Ja nii lihtsad ja kiired ka. Aitäh selle retsepti eest, mis kindlasti kordamisele läheb!
VastaKustutaPanin küll veidi rohkem jahu kui ette nähtud, aga jahud ongi ju erinevad. Jätsin taina pigem veidi kleepuvaks ning kuklid tulid väga pehmed ja "mahlased". Külalised imestasid, et polegi pagariärist/poest. :D
:) super-tore kuulda!
Kustuta