Kui aiamaal nõgeselehti märkate, siis korjake need endale korvi ning kasutage neid hiljem toiduvalmistamiseks. Nõgeselehtedest
saab imemaitsvat pestot, võimäärdeid, pirukaid ja loomulikult suppi.
Viimane ongi ka selle postituse märksõnaks. Jah, täna saab suppi, mis
valmib nõgestest, kartulist ja hernestest. Vähe komponente, aga valmis
saab lihtsa olemusega maitseb supike! Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (mai 2015).
2 keskmise suurusega
kartulit
700 g külmutatud herneid
kimp noori nõgeselehti (koos vartega)
kimp noori nõgeselehti (koos vartega)
soola, vett
Koori kartulid ning lõika need väiksemateks tükkideks.
Pane kartulitükid koos külmutatud hernestega potti. Lisa vett niipalju, et
see umbes 1 cm jagu komponente kataks. Lisa pisut soola ning kuumuta
keskmisel kuumusel seni, kuni kartul on pehme. Tõsta pott tulelt.
Puhasta noored nõgesed voolava vee all üleliigsest
mustusest, seejärel lisa keedetud supile ning püreesta saumikseriga (või
blenderis) kõik ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa sobiva tekstuuri saamiseks
vett. Maitsesta lõplikult soolaga. Serveeri koheselt.
See supp oli minu ( ja minu töökaaslaste) tänane lõunasöök. Imehea, kõik kiitsid, kindlasti läheb kordamisele. Aitäh retsepti eest.
VastaKustuta