Õnneks on mul päris palju tuttavaid, kelle peenramaal redis
juba innukalt vohamas ning seetõttu on kodumaine redis juba ka söögialaual. Ma
tean, et kui need lihtsalt puhtaks pesta ja kausikesega lauale panna,
siis kaovad need sealt enne, kui olen kööki tagasi jõudnud (pisike liialdus,
aga peaaegu:)). Sama kiiresti kaovad söögilaualt ka ahjuredised, mille retsepti
leiate alljärgnevalt. Need sobivad suvisel ajal ideaalselt lisandiks grillitud
liha kõrvale. Minule meeldib veel neid salatirooga lisada ning laps sööb niisama
lihtsalt kahvliga:) Ühesõnaga üks lihtne toit, aga mitmeid kasutusvõimalusi.
Valmistamine on ka äärmiselt lihtne, kuid oluline on lihtsalt meeles pidada, et
redised peavad jääma pisut pehmed, aga kindlasti ka kergelt krõmpsud;)
Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (mai2015).
Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (mai2015).
kolmele-neljale
400 g rediseid
soola
Kaste:
35 g oliiviõli
2-3 sl palsamiäädikat
1 sl riivitud ingverit
1 sl mahedat sinepit
mett, sojakastet, pipart
2-3 sl palsamiäädikat
1 sl riivitud ingverit
1 sl mahedat sinepit
mett, sojakastet, pipart
Poolita redised ning pane ahjuvormi. Pane kastmeained purki,
maitsesta mee, soja ja pipraga ning raputa aineid purgis kaanega kaetult
segamini. Sega seejärel kastmega kokku vormis olevad redisepoolikud. Raputage
peale pisut soola ning küpsetage 190 kraadi juures umbes 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar