Teile tehakse kondlasti üks kniks ja sügav kummardus, kui
olete sedasama seenerooga oma külalistele pakkunud. Tõsi, algupäraselt
plaanisin seda rooga valmistada lisandina ahjujuurikate juurde. Juhtus aga nii,
et lõpptulemusena sai see iseseisva toiduna otsa .... kohe väga kiiresti sai
otsa. Tegin seda toitu üks kord, siis teine kord, kolmas kord ning kindlasti
teen veel korduvalt. Ja täpselt sama vaimustunult valmistasin selle
retsepti ka Mareti ajakirja lugejatele mis ilmus maikuu (2015) ajakirjas;)
kolmele-neljale
500 g
šampinjone
3 sl seesamiseemneid
võid, õli
3 sl seesamiseemneid
võid, õli
Apelsini-kapparikaste:
35 g kõrvitsaseemneõli
2-3 sl apelsinist pressitud mahla
1 sl väikeseid kappareid
1 sl riivitud parmesani
mett, pipart, soola
35 g kõrvitsaseemneõli
2-3 sl apelsinist pressitud mahla
1 sl väikeseid kappareid
1 sl riivitud parmesani
mett, pipart, soola
Pane kõik kastmeained kaussi, lisa maitse järgi soola,
pipart ja mett ning mikserda kaste ühtlaseks.
Sulata pannil pisut võid ja õli keskmisel kuumusel. Lisa
puhastatud terved šampinjonid ning kuumuta paar minutit, ise vahepeal neid
pöörates. Kui šampinjonid on pehmed, siis sega juurde seesamiseemned. Kuumuta
korraks läbi ning tõstke pann tulelt. Sega juurde kaste, vajadusel maitsesta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar