29. juuni 2015

Valge šokolaadiga maasikakook (viiest komponendist!)

Kui peenramaal maasikad juba punaseks lähevad, siis tuleb kohe kindlasti üks koogi küpsetamine ette võtta. Loomulikult tuleb kõikidel iga aasta suvel valmistada klassikalist vahukooretorti maasikatega. Biskviit-vahukoor-maasikad kooslus on lihtsalt aegumatu ning maitseb alati kõigile. Lisaks sellele meeldib mulle valmistada ja süüa ka selliseid koduseid kooke, kus maitsetega pole liialt uhkeldatud ning mis on sellised kiirelt valmivad küpsetised. Seesama valge šokolaadiga kook sobib sellesse kategooriasse imehästi. Kaerahelbed annavad koogile nii mõnusa maitse, et sõbrunevad maasikatega lausa valatult. Kuna maasikas ihkab miskit magusat, mis tooks selle marja kõige paremad omadused esile, siis siinses koogis on magusa andjaks valge šokolaad. Otseselt suhkur siin koogis puudub, selle eesmärgi täidabki edukalt šokolaad. PS! Kõige paremini maitseb kook jahtunult. Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (juuni2015).


200 g kaerahelbeid
150 g nisujahu
200 g valget šokolaadi, riivituna
220 g võid, toasooja
350-400 g maasikaid

Sega omavahel kaerahelbed, jahu ning 150 g riivitud valget šokolaadi. Seejärel lisa või ning sõtku segusse. Määri kandiline ahjuvorm (17x25cm)  võiga ning suru 2/3 tainast vormi põhjale. Viiluta maasikad ning laota koogipõhjale. Laota nende peale järelejäänud valge šokolaad. Kõige lõpuks raputa peale ülejäänud kaerahelbesegu. Küpseta kooki 190 kraadi juures 35 minutit (kui kook pealt liialt pruuniks hakkab küpsema, aseta sellele peale foolium).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar