Kui peenramaal maasikad juba punaseks lähevad, siis tuleb
kohe kindlasti üks koogi küpsetamine ette võtta. Loomulikult tuleb
kõikidel iga aasta suvel valmistada klassikalist vahukooretorti
maasikatega. Biskviit-vahukoor-maasikad kooslus on lihtsalt aegumatu
ning maitseb alati kõigile. Lisaks sellele meeldib mulle valmistada ja
süüa ka selliseid koduseid kooke, kus maitsetega pole liialt uhkeldatud
ning mis on sellised kiirelt valmivad küpsetised. Seesama valge
šokolaadiga kook sobib sellesse kategooriasse imehästi. Kaerahelbed
annavad koogile nii mõnusa maitse, et sõbrunevad maasikatega lausa
valatult. Kuna maasikas ihkab miskit
magusat, mis tooks selle marja kõige paremad omadused esile, siis siinses koogis on magusa andjaks valge šokolaad. Otseselt suhkur siin koogis puudub, selle eesmärgi täidabki edukalt šokolaad. PS! Kõige paremini
maitseb kook jahtunult. Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (juuni2015).
200 g kaerahelbeid
150 g nisujahu
200 g valget šokolaadi, riivituna
220 g võid, toasooja
350-400 g maasikaid
150 g nisujahu
200 g valget šokolaadi, riivituna
220 g võid, toasooja
350-400 g maasikaid
Sega omavahel kaerahelbed, jahu ning 150 g riivitud valget
šokolaadi. Seejärel lisa või ning sõtku segusse. Määri kandiline ahjuvorm
(17x25cm) võiga ning suru 2/3 tainast
vormi põhjale. Viiluta maasikad ning laota koogipõhjale. Laota nende
peale järelejäänud valge šokolaad. Kõige lõpuks raputa peale ülejäänud
kaerahelbesegu. Küpseta kooki 190 kraadi juures 35 minutit (kui kook pealt liialt pruuniks hakkab küpsema, aseta sellele peale foolium).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar