Sellised "suvised ilmad", nagu preagu õues valitsevad, lausa kutsuvad kööki küpsetama miskit head. Minu ammuste lemmikute hulka kuulub üks võrratult mahlane bataadikook, mille retsept püsib mul juba ammu võimukalt retseptivihiku vahel. Ma olen kindel, et on üsna sobiv aeg ka see siia lisada:) Positiivsete omadustena võib välja tuua selle koogi lihtsa valmistusviisi, mahlasuse ja hea maitse. Negatiivse poole pealt selle, et küpsetis saab tihtipeale liiga kiirelt otsa. Kuna see retsept talub muudatusi üsna hästi, siis tihtipeale olengi selle koogi ka vastavalt vajadustele endale sobivaks timminud. Kui soovite, võite nisujahu asendada tatrajahuga ning odrajahu riisijahuga, nii saate täiesti gluteenivaba koogi!
Katteks olen sellele koogile teinud parasjagu selle, mida sobivat kodus leidub. Selle koogi võite ka lihtsalt ilma igasuguse katteta serveerida, kuid suurepärane jääb see kook, kui sellele peale panna karamellikaste koos pähklitega;)
.... lähen nüüd keedan endale tassi kuuma teed ja mässin end sooja teki sisse;)
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid, sulatatuna
2 dl odrajahu
2 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut 0,5 tl kaneeli
75 g toorjuustu, toasooja
500 g bataati
50 g metspähkleid
Kate:
25 g metspähkleid
1 tops (150g) karamelliga toorjuustukreemi, toasooja (Farmi)
Vahusta
munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või ning omavahel kokkusegatud
kuivained. Sega ning seejärel lisa segades juurde toorjuust. Kõige lõpuks lisa
tainasse riivitud bataat ja peeneks hakitud metspähklid. Aseta tainas
küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (18x23cm) ning küpseta 200 kraadi juures 30-40
minutit.
Katte
valmistamiseks haki pähklid ning rösti kuival pannil kergelt läbi. Lisa juurde
toorjuust ning sega korralikult, kuni see pehmeneb. Kata kook kuuma seguga.
Väga maitsev ja mahlane kook sai. Järgmine kord panen vähem suhkrut, sest natuke magus sai (ilma katteta). Kahjuks ei kerkinud kook...ei tea, milles asi oli.
VastaKustutaei kerkinud? hmm, huvitav... Äkki läks bataati liialt palju?
VastaKustutaBataati oli just vähem...eks pean uuesti proovima :)
KustutaTere, Ragne!
VastaKustutaMillega võiks toorjuustu asendada, kui tahta paleoversiooni teha? Kas mingis vähendatud koguses kookospiim toimiks?
Tänud.
Paleoversiooni jaoks peaks siis asendama ja jahud - ma arvan, et mandlijahud sobivad hästi. See hästi kreemjas kookospiim võib küll toorjuustu asemel toimida, aga seda tuleks ma pakun, et lisada ca 50 g
KustutaSuhkru asemel võib vabalt kasutada endale meelepärast magustajat:)
PS! Mul tekkis ka nüüd isu sellest paleokook hoopis teha;)
OO, see oleks eriti tore. Jään siis retsepti ootama :)
Kustuta