Taaskord pean ma alustama oma blogipostitust lausega: see
retsept on nii-nii lihtne! Seesama lõunasöögi retsept valmis jälle sellisel
kiirel ajal, kui nälg juba näpistab ning miskit (head) on vaja ruttu süüa, et
siis oma tööga taas jätkata. Mulle tundub, et just sellistel aegadel sünnivadki
need kõige paremad retseptid. Niisiis, saagem tuttavaks - tsitruseline kanafilee,
mis pakatab mahedast tsitruse maitsest ja kergusest. Kõrvale valmistasin endale
värskest salatist ja hommikusel turul saadud kraamist sellise suvise salati ... teisiti ju ei saagi, kui tuleb kasutada ära selle suve ande ning värskeid
maitserikkaid tooraineid;)
PS! Soovitavalt
serveeri koos piparmündilehtedega, need sobivad selle roaga ideaalselt!
500 g broilerfileed
jahu, soola
jahu, soola
Kaste
1 laimi pressitud mahl
1 apelsini pressitud lahm
1 sl sojakastet
1-2 tl mett
2 sl kookospiima
1 apelsini pressitud lahm
1 sl sojakastet
1-2 tl mett
2 sl kookospiima
Pressi tsitrustest mahl välja ning sega kastmeained omavahel
kokku. Tambi fileed lihahaamriga õhukeseks ning lõika iga filee umbes kolmeks
tükiks. Püherda kanatükke jahus ning prae seejärel pannil mõlemalt poolt
küpseks, vahepeal ära unusta soolaga kergelt maitsestada (kui kanatükid ühe
korraga ära ei mahu, siis küpseta neid mitmes jaos). Seejärel aseta kõik küpsetatud
kanatükid pannile tagasi. Vala juurde ka kaste. Alanda pliidi kuumust miinimumini
ning lase kergelt podiseda paar minutit. Seejärel lülita pliit välja, kata pann
kaanega ning lase roal pliidil seista veel umbes minutijagu.
Armas Ragne!
VastaKustutaTahan taaskord väga kiita ja tänada sind suurepäraselt toitva ning lihtsa retsepti eest, mis mõjus värskelt ja meeli ergutavalt. Kana tuli jumalik! Kiire ja lihtne söök, mis valmis märkamatult. Serveerisin ubade ja värske salatiga ning laimi-mündi veega.
Sirli