Hetkel olen töö tõttu oma köögiaskeldustega magusalainel. Mitte, et ma kurdaks, aga kui lõunane aeg on lähenemas, siis sooviks ikka miskit soolast süüa. Üks hästi kiire roog, mida vahest kiirel ajal valmistan on seesama roog - kreemjas herneroog, millel seltsiks peekon ja pošeeritud muna. Minu arvates moodustavad herned, peekon, toorjuust ja tüümian siinses toidus omavahel ideaalse koosluse! Tegin täna seda rooga üle pika aja taas ning see maitses nii hästi, et pean seda lihtsalt ka siin jagama.
Pošeeritud muna asemel võite valmistada ka praemuna. Kõik oleneb sellest, mille järgi parasjagu isu on:)
kahele
2 muna
1 sl äädikat
300 g herneid (külmutatud)
4 suitsupeekoniviilu
4 sl toorjuustu (maitserohelisega)
1 tl värsket hakitud tüümianisoola, pipart, oliiviõli
1 sl äädikat
300 g herneid (külmutatud)
4 suitsupeekoniviilu
4 sl toorjuustu (maitserohelisega)
1 tl värsket hakitud tüümianisoola, pipart, oliiviõli
Esmalt valmista pošeeritud munad: aja vesi potis keema, lisa
äädikas. Keeruta lusikaga vette väike keeris ning löö muna vette. Keeda 2-3
minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka
teine muna.
Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit,
nõruta. Haki peekoniviilud väikesteks tükkideks ning kuumuta neid pannil kuni
rasv on piisavalt välja sulanud, siis lisa pannile herned. Kuumuta hetke ning
lisa toorjuust. Tõsta pann tulelt ning sega toorjuust hernestega, kuni see on
sulanud. Lisa tüümian ning serveeri koheselt koos pošeeritud munaga. Raputa
veel peale musta pipart ja pisut oliiviõli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar