10. juuli 2015

Praemunapirukad

Siit tuleb nüüd üks lihtne retsept juhuks, kui hommikusöögi ideed kipuvad otsa lõppema. Praemunapirukad on minu arvates just täpselt selline suvine maakodu toit, kuhu saad peale peenramaalt noppida murulauku või mistahes ürte. Lisaks sobib pirukate kõrvale hästi veel suvine kurgi-tomatisalat. Praemuna, peekon ja krõbe tainas teevad sellest küpsetisest parajalt toitva roa, mis sobib ka õhtusöögiks ideaalselt. Võimalusel kasuta juba valmisrullitud ja -lõigatud tainaplaate — nii on valmistamine veelgi kiirem ja lihtsam. 


neljale

200 g pärmi-lehttainast
4 muna
4 sl suitsupeekonit
4 sl suitsujuustu, riivituna
2 sl murulauku
soola, pipart

Võta kaks tainaplaati enda ette ja lõika need noaga pooleks, et tekiks neli tainaruutu. Aseta need ahjuplaadile. Löö igale tainaruudule lahti üks muna ning raputa igale munale supilusikatäis riivitud juustu. Seejärel laotage muna kõrvale peekoniviil ning maitsestage soola ja pipraga. Pane ahjuplaat ettevaatlikult ahju ning küpseta rooga pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 10 minutit või seni, kuni muna on ilusti hüübinud, aga munakollane siiski veel pisut vedel. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar