Otsustasin eile õhtul küpsetada miskit tõeliselt head
klassikat. Koheselt rändasid mu mõtted rullbiskviidile. Niisiis veidi
vahustamist ja segamist ning juba see biskviiditainas ahju küpsema läkski.
Biskviidiretsepti puhul olen ma täiesti truu minu alati õnnestunud retseptile
ning ei kipu väga uute retseptidega katsetama. Kui miski õnnestub ideaalselt, siis
tuleb selle juurde jäädagi, eks?
Täidiseks sai seekord kreemjas toorjuust, hapukoor,
šokolaadipuru ning pirnid. Täidist aitas magustada mesi. Jah, mis seal salata -
kreem sai nii hea, et lausa sundisin end täidisekausi juurest ära tulema:)
Lõpptulemus on samuti suurepärane, nagu vana hea rullbiskviit ikka. Kui aiast
või metsast leiate marju, siis ärge neid kindlasti unustage rullbiskviidile peale
raputada:)
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g toorjuustu, toasooja
150 g hapukoort
50 g mett
100 g piimašokolaadi, riivituna
1 suur ja magus pirn
400 g toorjuustu, toasooja
150 g hapukoort
50 g mett
100 g piimašokolaadi, riivituna
1 suur ja magus pirn
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule
küpsetuspulbriga segatud jahu ja tärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla tainas
küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 x 35 cm) ja küpseta pöördõhuga
režiimil 190°C juures (olenevalt ahjust) umbes 10-15 minutit. Kummuta valmis
biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud
küpsetuspaber ära, niisuta biskviiti kergelt leige veega ning kata see siis
pealt küpsetuspaberiga. Lase pisut jahtuda.
Täidise valmistamiseks sega kokku toorjuust, hapukoor, mesi
ja šokolaad. Koori pirn, eemalda südamik ning tükelda väiksemaks. Sega need
toorjuustusegusse.
Kui rullbiskviit on pisut jahtunud siis immuta seda veega. Määri
täidis biskviidile ning keera see küpsetuspaberi abil rulli (rulli kokku
otsast, kus laius on lühem). Lase jahedas maitsestuda u 5 tundi. Serveeri koos
marjadega.
Tundub maitsev! Ja eriti kiidaks seda taamal paistvat pokaalil millegi roosa ja (tundub, et väga) heaga! ;) Rabarberimahl? Rosé?
VastaKustutaTahtsin küsida, et kui maisitärklis kartuli omaga asendada, siis peaks seda natuke vähem võtma, jah? Nii 4/5 algsest kogusest? Kusagilt on meelde jäänud, et nende kahe suhe läks umbes nii.
Kristi
http://jazzinokitchen.blogspot.com/
Jaa, see on isetehtud rabarberimahl:)
KustutaMina olen selle retsepti puhul kasutanud vahel kartulitärklist, vahel maisitärklist. Oleneb, mida kodus parasjagu leidub;) Lisanud olen neid täpselt samas koguses ning biskviit on alati õnnestunud;)
Super! Aitäh! :)
VastaKustuta