Täiesti testitud ja katsetatud, et seda püreed söövad ka need pirtsutajad, kelle jaoks on kartulipuder ainuke ja õige köögiviljapüree:) Niisiis, kui valmistada lõuna- või ühtusöögiks miskit liha ning aurutatud köögiviljad, värske salat või mõni muu tervislikum variant tundub juba üksluiseks muutunud, siis siin see on - suviselt heleroheline püree, milles on rohkelt herneste mekki ning brokoli varjatut võlu. Lisaboonusena räägib selle toidu kasuks ka lihtne valmistusviis:)
400 g brokolit
2 sl võid
ca 4 dl piima
150 g toorjuustu (murulauguga)
soola
kõrvitsaseemneõli
(soovi korral serveerimiseks)
Keeda
herned ja brokoliõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa köögiviljadele või ja piim ning püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Sobiva konsistentsi saavutamiseks võid lisada täiendavalt piima. Kõige lõpuks sega lusikaga
püreesse toorjuust. Maitsesta lõplikult ning serveeri koos kõrvitsaseemneõliga.
See on parim püreesupp, mis ma saanud olen! Aitäh selle vahva retsepti eest! :)
VastaKustuta