Eilne päev möödus õues olla, sest tuleb ju ära kasutada neid
päikeselisi päevi, mis paaril päeval siinset suve rõõmustavad. Ilusad ilmad
röövivad aga alati ka pisut (loe: palju) söögitegemisaega ning seetõttu tuleb
leida lihtsaid alternatiive. Siit tuleb üks hea pirukas, mis saab ka hästi
kiiresti valmis. Vaja on vaid pärmi-lehttainast, sinna peale laotatud
komponente ning lisaks veel ühte salakomponenti, mis sellele pitsapirukale
korraliku lõppviimistluse annab. Selleks on mandlilaastud, mis selle pirukaga
kuidagi nii maitsvalt sobituvad. Olen teinud seda pirukat juba mitu korda ning
see sobibki valmistamiseks kiirel ajal või siis, kui lihtsalt eriti süüa teha
ei viitsi;)
400 g pärmi-lehttainast
4 sl tomatipastat
125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
3 sl mandlilaaste
2 sl värskeid ürte (estragoni, pune või tüümiani)
125 g mozzarellat
30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
pipart
4 sl tomatipastat
125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
3 sl mandlilaaste
2 sl värskeid ürte (estragoni, pune või tüümiani)
125 g mozzarellat
30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
pipart
Laota kergelt sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile (vajadusel rulli ristkülikuks). Määri peale tomatipasta. Seejärel
laota pirukale tükeldatud linnuliha, mandlilaastud, ürdid ning juustud
(väiksemate tükkidena). Raputa peale pipart ning küpseta pöördõhuga režiimil
200 kraadi juures ca 10 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar