15. august 2015

Koorene ahjukala

Lihtsuses peitub võlu! Sel ahjus küpsenud kalaroal on rohkelt puhtaid maitseid ning mõnusalt rammus või-koorekaste. Valmib  vähese vaeva ja kühikese ajaga ning maitseb kõigile:) Valmista see roog mis tahes kalast, kuid soovitatavalt võiks see olla valge kala. Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (juuli 2015)


neljale

75 g toasooja võid
peotäis värskeid estragonilehti
soola
600 g valget kala
1 dl rõõska koort (35%)

Kõrvale: värsket keedetud kartulit ja kodujuustu

Mikserda omavahel ühtlaseks massiks või ja estragon, maitsesta soolaga. Hõõru kalafileed kergelt soolaga kokku ja tõsta ahjuvormi. Määri fileedele valmistatud maitsevõi, vala üle koorega ning küpsetage 180 kraadi juures 15—17 minutit. Serveeri koos keedetud värskete kartulite, kodujuustu ja vormi tekkinud kastmega!

2 kommentaari :

  1. Tere

    Kas seda rooga sobib teha ka lõhega?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saab ikka teha, mina ise lõhefileed üldiselt koorega ei küpseta (pisut rammus jääb lõpptulemus), kuid kõik on maitses kinni:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails