12. august 2015

Lahtine kartulipirukas (kolme komponendiga!)

Kõlab juba kulunud jutuna, aga seadke sammud hommikusele turule, ostke sealt kõike head ja paremat värsket kraami ning peatuge ka kartulileti ääres. Pistke turukorvi mõned kuldkollase jumega kartulihakatised, millest juba kodus võib hakata sedasama kartulipirukat valmistama. See pirukas valmib (lisaks maitseainetele) vaid kolmest komponendist ning sellest piisab, et üks korralik küpsetis valmis saaks. Soovi korral võite sellele pirukale lisada juurde ka näiteks eelmisest päevast järelejäänud gill-liha, aga see pole oluline:)


500 g värsket kartulit
150 g riivitud juustu
3 muna
soola, pipart, toiduõli

Keeda väiksemaks lõigatud värsked koorimata kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ning tambi kartulid pudrunuiaga lohakalt püreeks. Vahepeal lisa sorts õli ning maitsesta soola-pipraga. Suru mass küpsetusvormi põhjale (Ø20-21cm). Sega kokku juust ja munad ning laota kartulipõhjale. Seejärel küpseta pirukat ahju alumises osas 180 kraadi juures seni, kuni juust kergelt mullitama hakkab ning kuldse jume omandab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar