Kõlab juba kulunud jutuna, aga seadke sammud
hommikusele turule, ostke sealt kõike head ja paremat värsket kraami ning peatuge ka
kartulileti ääres. Pistke turukorvi mõned kuldkollase jumega
kartulihakatised, millest juba kodus võib hakata sedasama kartulipirukat valmistama.
See pirukas valmib (lisaks maitseainetele) vaid kolmest komponendist ning
sellest piisab, et üks korralik küpsetis valmis saaks. Soovi korral võite
sellele pirukale lisada juurde ka näiteks eelmisest päevast
järelejäänud gill-liha, aga see pole oluline:)
500 g värsket kartulit
150 g riivitud juustu
3 muna
soola, pipart, toiduõli
150 g riivitud juustu
3 muna
soola, pipart, toiduõli
Keeda väiksemaks lõigatud värsked koorimata kartulid soolaga
maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ning tambi kartulid pudrunuiaga lohakalt
püreeks. Vahepeal lisa sorts õli ning maitsesta soola-pipraga. Suru mass
küpsetusvormi põhjale (Ø20-21cm). Sega kokku juust ja munad ning laota
kartulipõhjale. Seejärel küpseta pirukat ahju alumises osas 180 kraadi juures
seni, kuni juust kergelt mullitama hakkab ning kuldse jume omandab.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar