Kui mul on valida broileririnnafilee või -kintsuliha vahel, siis valin ma kahtlemata viimase. Kintsuliha puhul on mahlase lõpptulemuse saavutamine oluliselt kergem, tänu pisikestele rasvaribadele liha küljes. Nii on liha maitse küpsenult kuidagi rikkalikum ja parem, võrreldes täpselt samamoodi maitsestatud rinnafileega.
Ükskõik millise lihaga tegemist, siis on grillimisel oluline, et saavutatakse õige grillimisaste. Mahlase grillitud linnuliha ja kuivanud lihatüki vahel jookseb tegelikult imeõhuke joon. Eriti on oma olemuselt õrna tekstuuriga kana- ja kalkuniliha, mistõttu hoolikas jälgimine (ei võrdu liha pideva pööramise ja torkimisega;)) küpsemise ajal on igati teretulnud! See broilerikintsulihale mõeldud retsept jääb lõpptulemusena (ja õigesti küpsetatult) lausa suurepärane. Kõik valmib lihtsalt ning kiiresti. Marinaadi koostisosadeks on kasutatud
lisaks muudele komponentidele soolaka mekiga musta oa kastet, mis on
valmistatud frementeeritud mustadest ubadest. Olen seda kasutanud nii nuudliroogades, kastme komponendina, lisanud hautistesse ja marinaadi koostisesse, nagu siinses retseptiski.
500 g jahutatud broilerikintsuliha
soola
Marinaad: 2 sl musta oa kastet 2 sl (Kreeka pähkli) õli 1-2 tl valge veini äädikat 2 sl marineeritud kurgi vedelikku (soovi korral) pipart, suhkrut
Sega marinaadi ained omavahel, maitsesta
pipra ja suhkruga. Seejärel pista kintsuliha marinaadi ning lase
maitsestuda 3-5 tundi. Seejärel raputa lihatükkidele peale pisut soola
ning küpseta grillil mõlemalt poolt küpseks.
Tere,
VastaKustutasiin pildil on sul pann vist rohkem dekoratsioon, aga mõtlesin siiski küsida, milliseid panne sa ise kasutad ja soovitad? Tefali pannides olen pettunud ja sooviks korralikku praepanni (võib ka malmpanni). Kas oskad midagi soovitada?
Aitäh!
Ja, see pildiolev pann on dekoratsioon. Tegemist on ühe hästi vana panniga, millel sai kunagi suvilas hommikuti mune praetud:) Ise aga kasutan erinevaid Ballarini graniitpõhjaga panne. Mulle tohutult need meeldivad ning kindlasti soovitan. See soojeneb hästi ühtlaselt ning on vastupidav (suuresti tänu kivist südamikule).
Kustuta