Mulle tundub, et seesuguste marjapirukate või -kookide
puhul, nagu seegi retsept, on üheks minu lemmiklisandiks saamas vanillipuding.
See on piisavalt magus, paraja paksusega ning üleüldse annab suurepärase maitse
kõikidele kookidele. Seetõttu tuleb siit taas üks koogike, kus täidises on
kasutatud muuhulgas ka pudingut. Marjadena on esindatud selle hooaja tõelised
pärlid mustikad, mis iga koogi kuidagi erilisemalt särama löövad..... vähemalt
minu arvates. Metsad on mustikatest tulvil, nii et toorainega probleeme ei
tohiks tulla. Alati saab ka ju turult, aga võimaliselt võiks siiski ühe
pisikese retke metsa ette võtta ning korra selle meeldivaid võimalusi ära
kasutada;)
See retsept valmis taas koostöös VeskiMatiga ajakirja
Tiiu (august2015).
Põhi:
2 dl täistera nisujahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
75 g piimašokolaadi
100 g võid
2 dl täistera nisujahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
75 g piimašokolaadi
100 g võid
Täidis:
200 g vanillipudingut
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl täistera nisujahu
150 g mustikaid
200 g vanillipudingut
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl täistera nisujahu
150 g mustikaid
Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa riivitud
šokolaad ning seejärel või. Näpi segu tainaks ning suru see võiga määritud
ümmargusse (Ø20cm) vormi.
Sega täidise 4 esimest komponenti omavahel, seejärel lisa
õrnalt segades juurde mustikad Vala täidis vormi.. Küpseta kooki 180 kraadi
juures 30-40 minutit. Enne söömist lase koogil jahtuda!
Proovitud! Väga mõnus kook, põhjas polegi varem sokolaadi kasutanud. Kasutasin Veski Mati grahamjahu.
VastaKustutaAnni.
Tegelikult saab ju tainapõhjale erinevaid lisandeid lisades sellest välja võluda nii palju erinevaid maitseid. Kui valmistada taolisele koogile muretainast põhja, siis soovitan proovida ka halvaa või lehmakommidega.
KustutaKui mitmekordse koguse tegema peaks, et plaadikook välja tuleks? :) Ma ise mõtlesin, et 3x. Tea, kas võiks nii olla?
VastaKustutaKas mõtled seda tavapärast suurt ahjuplaati? Pigem soovitaks korrutada sellisel juhul 3,5 või 4ga:)
Kustuta