Mulle tundub, et kõik küpsetavad hetkel õunakooke, sest
ükskõik kelle juurde ma külla ei satuks, siis ikka on laual ootamas üks
õunakoogike. Selle üle ei kurda ma absoluutselt, sest õunakoogid on ühed mu
suured lemmikud. Need maitsevad nii lihtsalt, nii koduselt ning tekitavad alati
sellise mõnusa sooja tunde. Minu arvates ei sobi õun uhkeldavatesse
kookidesse ja seettõttu kasutan neid pisikesi ubinaid pigem ikka
kodustes kookides. Üks täpselt
selline koogike on ka teie ees - lihtne mahlane plaadikook, millel
seltsiks
õunad ja iiriskommid. Viimased teevad koogi parajalt magusaks ning
tekitavad
sööjates üllatusmomenti, kui kooki süües juhuslikult mõne suurema
iiriskommitüki otsa sattuda:) Kasutasin selle koogi valmistamisel
lehmakomme, mida pole
enam ammu poest ostnud. Ma ei tea, kas nii nüüd ongi, aga tänapäeval on
need lehmakommid
kuidagi värskemad ning sobisid siia kooki justkui
valatult...
Jah, see on selline maitsev klassikaline kook, mis maitseb
kindlasti paljudele. Siinkohal ei jäta ma võimalust kasutamata ning mainin, et
kui teil juhuslikult juhtub kodus olema üks kindel, hea ja alati toimiv
toiduretsept, siis piiluge siia: www.tv3.ee/milline-maitse
. Nimelt otsib TV3 põnevaid retsepte, mis väärivad jagamist. Jah, see on taas
üks kokandusteemaline saade, aga erineb selle poolest (mis mulle just eriti
meeldib), et ei otsita parimat kokka, parima käega toiduvalmistajat ja muud
taolist. Otsitakse lihtsalt ühte head retsepti! Nii, et kui Te teate mõnda
jagamist väärivat retsepti, siis jagage seda kindlasti ka teistega. Muidugi aega
osalemiseks napib ja oleks võinud ju sellest varem siin juttu teha, aga ütleme
nii - parem hilja kui ....:)
Ahjaa, see retsept ilmus ka eilses Naistelehes (17.09.15). Nüüd aga lubatud koogiretsept:
3 dl jahu 2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
200 g Kreeka jogurtit
150 g lehmakomme
500 g kooritud ja puhastatud õunatükke
1 tl kaneeli
Sega retsepti 3 esimest komponenti omavahel. Lisa muna, Kreeka jogurt ning sega
ühtlaseks tainaks. Murenda kommid ning sega kokku õunatükkide ja kaneeliga.
Lisa õunasegu segades tainasse ning vala see küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile (24x37cm). Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit.
Kook tuli maitselt väga väga hea aga.... miks mu kook jäi nätske ja ei ole niipalju kohev kui Sul pildil? Selline madal on. Süda ei anna rahu ja tahan teha seda kohe-kohe uuesti :) Kasutasin Türgi jogurtit kuid ei usu et selles on asi. KAS on õunu liiga palju? Et kas ikka puhastatud õunu tuleb koogisse see 500g? Või segasin taina alguse valmis, mis jäi seisma niikauaks kuni õunu puhastasin ja tükeldasin.Kas see võis mõjuda. Küpsetuspulbrit ju lisasin aga no ei kerkinud :) Tänan ette vastuse ja nõuannete eest!
VastaKustutaJust on 2 tükikest söödud kuid soov on õhtul uuesti küpsetada. Nii et ootan ikka vastust :D
VastaKustutaVäikese viivitusena tuleb nüüd vastus:)
KustutaMa olen seda kooki päris tihti teinud. Tihtipeale küll pisikeste muudatusetena, aga põhiretsept on ikka sama. 500 g on juba puhastatud ka kooritud õunte kogus. Mis ahjuvormi sa kasutasid? Minul ei ole selle koogi puhul kasutusel suur ahjuplaat, vaid pigem sellise miniahju jaoks sobilik ahjuvorm. Äkki läks õunu liiga palju? Kui ei kerkinud, siis võib see tingitud olla sellest, et liialt palju vedelikku oli - liiga palju mahlaseid õunu?
Tänan vastuse eest. Ahjuplaat on sama mõõduga nagu retseptis kirjas. Nüüd telliti Pariisi õunakooki :) Kuid kindlasti esimesel võimalusel teen kohe uuesti. Mida sa ise muudatusean oled teinud?
KustutaHoian siis pöialt, et koogike tuleb selline nagu minul:)
KustutaMa ise teen seda kooki kord jogurti, kord hapukoore, kord keefiriga. Vahel lisan mandlijahu või mõnda muud meelepärast jahu. Mõnikord lisad rabarberit või porgandit või siis täiustan kooki kakaoga. Ühesõnaga olen seda kooki nii tihti teinud:)
Tänud ideede eest. Mandlijahu meedib mulle eriti.
Kustuta