Ma olen umbes
taolist retsepti siin blogis kunagi ammu jaganud, aga koos õunte ja
martsipaniga on see kook lõpptulemusena ikkagi hoopis teistsugune. Seetõttu on
see koogike nüüd siin Teie ees. Minu hästi paljud tuttavad on tõelised koduste
kookide austajad, seetähendab, et üks lihtne plaadikook lihtsate maitsetega on
just see, mis paneb tihtipeale kookitükikest juurde võtma. Ka seesama koogike
on oma olemuselt hästi lihtne, tänu õuntele meeldivalt mahlane ning
lisaboonusena ka martsipaniselt magus:)
150 g võid,
sulatatuna
2 muna
4 dl suhkrut
paar näpuotsatäit soola
2 dl keefirit
5 dl mannat
5 dl õunatükke
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g martsipanitükke
2 muna
4 dl suhkrut
paar näpuotsatäit soola
2 dl keefirit
5 dl mannat
5 dl õunatükke
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g martsipanitükke
Sega kuivained omavahel, lisa
ülejäänud ained ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi (32x32cm) ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-50
minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ning keskelt küpsenud. Lase jahtuda.
Mis võiks olla laktoosivaba asendaja keefirile?
VastaKustutaPole küll üks-ühele keefir, aga mina olen kasutanud kreemjat kookospiima, mis on segatud pisikese sortsu õunaäädikaga. Toimib hästi:)
Kustuta