Istun taas akna all laua taga, kirjutan seda postitust ning
paratamatult liigub pilk õue poole. Mida rohkem vaatan, seda kindlamini pean
tõdema, et tegelikult on sügis ikka imeline aastaaeg. Suvisest soojusest saab
pisut kargem sügis, mis kohatiste vihmahoogudega sunnib sind toas koos
tassikese tee ja hea raamatuga teki alla peitu pugema. Kohati aga tervitab
päike end oma kohalolekuga, nagu tänagi. Sellised ilmad on suurepärased
väikeseks jalutuskäiguks või metsaretkeks. Samasugune ilus ilm oli ka
nädalavahetusel, seetõttu kasutasime võimalust ning läksime metsa matkarajale
jalutama, ühtlasi ka seenele ja marjule. Viimaseid saime rohkelt, seentest
rõõmustas meid aga ainult üks pisike puravik......
Nagu ikka igasugustel väljasõitudel oli toidukott meil
samuti kaasas, sisaldades termosega teed ja pisut võileibu. Pisikestesse
purgikestesse valmistasin magustoiduks aga sedasama riisipudingut - sobis
ideaalselt metsaeluga! Selle riisipudingu retsept on mul kasutusel juba pikemat
aega, sest nii head ja mõnusat magustoitu on lausa kohustuslik valmistada
vähemalt paar korda kuus:) Sobib see nii koheselt söömiseks, kui ka jahtunult -
matsev mõlemat moodi!
neljale
125 g pudruriisi
soola
7 dl piima
4 sl suhkrut või mett
3 sl kookoshelbeid
2-3 sl hakitud pähkleid
3-5 sl šokolaadikreemi (võid kasutada ka šokolaadi)
soola
7 dl piima
4 sl suhkrut või mett
3 sl kookoshelbeid
2-3 sl hakitud pähkleid
3-5 sl šokolaadikreemi (võid kasutada ka šokolaadi)
Loputa riis külma vee all ning keeda madalal kuumusel,
kergelt soolaga maitsestatud piimas u 20 minutit. Seejärel sega juurde suhkur
(või mesi), kookoshelbed ja pähklid. Kuumuta riisisegu veel madalal kuumusel ca
15-20 min ehk seni, kuni riis on pehme
ning kogu vedelik on imendunud. Kui tundub, et riisisegu ei ole veel nii
kreemjas, siis lisa täiendavalt pisut piima (sega paar korda ka hautamise
ajal). Seejärel lisa šokolaadikreem ning sega riisipudingusse. Tõsta puding
pliidilt ning serveeri.
Retsept valmis koostöös Veski Matiga.
Retsept valmis koostöös Veski Matiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar