Kell oli umbes 7 hommikul, kui mulle üks sõbranna helistas,
et ma ruttu ütleks phe kiire hommikusöögi, kuhu midagi väga vaja ei lähe.
Tundub segane palve, aga minu küsimuse peale selgus, et sõbrannal puudub kodus
peaaegu kõik, mida võiks söögiks nimetada. Kuna puder on selles peres
vastumeelne, siis lühikese jutu peale jõudsime selgusele, et ühe lihtsalt
valmiva müsli saab hommikuks suurepäraselt kokku segada. Hiljem selgus, et see
toimis hästi:)
Kuna mul oli sel ajal just retsepti tähtaeg ajakirja Tiiu
lähenemas (teen sinna Veski Mati rubriiki), siis tundus kuidagi hea mõte
ka ise üks lihtne müsli kokku keerata. Müslipurk oligi riiulis pikalt tühjana
seisnud, nii et müslitegu võis alata! Mul on siin blogis mitu erinevat
müsliretsepti, kuid igaüks sarnaneb teisest oluliselt. See on oma olemuselt
hästi lihtne müsli, mida seob omavahel mesi.
50 g mett
1 sl võid
250 g kaerahelbeid
3 sl seemneid (kõrvitsa- ja päevalilleseemneid)
3 sl kanepiseemneid
3 sl kookoslaaste
3 sl hakitud šokolaadi
3 sl kuivatatud ploome, peeneks hakituna
3 sl banaanilaaste
1 sl võid
250 g kaerahelbeid
3 sl seemneid (kõrvitsa- ja päevalilleseemneid)
3 sl kanepiseemneid
3 sl kookoslaaste
3 sl hakitud šokolaadi
3 sl kuivatatud ploome, peeneks hakituna
3 sl banaanilaaste
Sulata
potis mesi koos võiga. 50 g mett koos 1 sl võiga. Sega kokku kaerahelbed,
seemned, kookoslaastud ja šokolaad, seejärel nirista juurde sulatatud
mee-võisegu. Sega korralikult läbi ning aseta müsli ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta
175 kraadi juures 15-20 minutit, kuni segu on kuldpruun, aeg-ajalt segades
küpsemise käigus.
Võta müsli ahjust, lisa kuivatatud ploomid ja
banaanilaastud ning lase
enne söömist pisut jahtuda. Jahtunud müslit säilita kinnises anumas!
Kas pannil ka müslit teha saab?
VastaKustutaJa, loomulikult:) Mina tavaliselt röstin kuivained kuival pannil ära ning siis lõpus lisan pannile juurde pisut mett, et kogu mass ühtlaselt "kleepuks". Ja peale röstimist segan sisse kuivatatud puuviljad (juhul, kui neid kasutad) ning ongi valmis:)
KustutaPannil valmistades ning ahjus tehes jäävad müslid oma olemuselt erinevad. Minule meeldib rohkem ahjuga tehes, aga kõik oleneb maitsest!
Šokolaad sulas ära, kas ongi nii mõeldud või võiks šokolaaditükkide lisamine toimuda lôpus pärast ahjust välja võtmist?
VastaKustutaŠokolaad peabki sulama, siis seob see mõnusalt ülejäänud müslikomponente:) Kui on soov, et see jääks tükkidena, siis tuleb kindlasti see lisada alles siis, kui müsli on jahtunud. Mina ise eelistan seda, et šokolaad sulab teiste komponentide hulgas ära!
Kustuta