Mul on viimane kuu olnud hullumeelselt kiire. Olen seotud
nii paljude tegemiste ja ettevõtmistega, et need lihtsalt röövivadki kogu su
aja. Samas ma ei nurise, sest kõik on nii põnev, huvitav ja muidugi
toidumaailmaga seotud. Nagu öeldakse - kõik on uus septembrikuus! See peab minu
puhul hästi paika, sest septembrist alates olen Naistelehe köögitoimetaja. Pikemat aega nähti vaeva selle kallal, et ajakiri saaks pisut värskema
mulje. Lõpuks on mul heameel teatada, et Naisteleht ilmub nüüdsest kolmapäeviti
(tavapärase neljapäeva asemel) ning kogu köögikülg on saanud, uue kujunduse,
uue hingamise ning uued rubriigid. Niisiis võib minuga kohtuda iga nädal
Naistelehe köögikülgedel, mille kuuel lehel jagan erinevaid toiduretsepte,
uudiseid ja muud teemakohast .... tervislikud toidud, magusad küpsetised ja muu hea
parem teevad maitsva etteaste.
Järgnevalt aga üks lihtne ja üdini maitsev muffiniretsept, mis oma
olemuselt gluteeni- ja laktoosivaba. Ei sisalda suhkrut (magusust annavad
banaanid) ja kui soovite, siis väikese muudatuse järel, saate selle ka
paleo-toitujatele sobivaks timmida. Vahetage lihtsalt maapähklivõi mõne teise pähklivõide vastu välja.
8 muffinit
4 sl naturaalset kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 küpset banaani
200 g soolakat (maa)pähklivõid*
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 küpset banaani
200 g soolakat (maa)pähklivõid*
Sega kuivained omavahel. Seejärel pane kõik komponendid
kaussi ning püreesta ühtlaseks massiks. Seejärel täida seguga eelnevalt võiga
määritud 8 muffinivormi auku. Küpseta 180 kraadi juures ca 30-40
minutit. Soovi korral võid muffinid kaunistada täiendava
maapähklivõi-kakaoseguga ning pähklipuruga.
*Võimalusel kasuta isetehtud maapähklivõid.
Selle valmistamiseks püreesta maapähklid näpuotsatäie soolaga köögikombainis
seni, kuni need võise massi moodustavad.
Küll sinu peas ikka genereeruvad huvitavad ideed! No tõesti lihtsad ja huvitavad muffinid tulid.
VastaKustutaArvasin, et lastele ei maitse, aga läksid kaubaks küll.
Annika
Super-tore, et ka lastele maitsesid:)
Kustuta