Ühel päeval
läksin kööki plaaniga valmistada miskit magusat. Kohe-kohe oli töötähtaeg kukkumas
ning pidin ajakirjale Naisteleht esitama mõned toiduretseptid. Vaatasin külmkapis olemasolevaid
materjale ning mõlgutasin mõtteid valmistada üht minu ammust lemmikut - küpsetatud
kreemjat juustukooki. Kiirel vaatlusel selgus aga, et nii mõnigi tooraine selle
koogi valmistamiseks külmkapist puudus, seetõttu heitsin need mõtted kiiresti
peast. Mingil hetkel liikusid mõtted aga tasapisi rummikoogile ning järgmisel hetkel
valmisid juba needsamad rummikookidest inspireeritud meepallid. Ma olen
lõpptulemuse üle ülimalt rõõmus ning ka sööjad olid ilmselgelt nende koogikeste
üle õnnelikud.
Kui Te
kuulute rummikoogi austajate hulka, siis meeldivad Teile tõenäoliselt ka
needsamad meepallid. Mina valmistasin traditsioonilise rummikoogi välimusega
koogikesi - tegin külgedele sälgud ning pritsisin peale, täiendavalt toorjuustust ja meest
kokkusegatud, kreemi. Koogid ei vaja erilist valmistamisaega, rohkelt
komponente ega ka ahjukuumust. Lihtsalt vaja pisut segamist ning magusaisu:)
kümme
meekooki
175 g
kreekereid
75 g võid
75 g mett
300 g toasooja toorjuustu
u 8 marmelaadikommi
peotäis kookoshelbeid (pallid veeretamiseks)
75 g võid
75 g mett
300 g toasooja toorjuustu
u 8 marmelaadikommi
peotäis kookoshelbeid (pallid veeretamiseks)
Purusta
(köögikombainis) küpsised peeneks puruks. Sulata või koos meega potis vedelaks
ning lisa siis segades küpsisepurule. Seejärel sega sisse toorjuust. Haki
kommid väiksemateks tükkideks ning lisa segades koogisegusse. Lase jahedas segul
kümmekond minutit seista ning seejärel vormi käte vahel massist 10 palli.
Veereta neid kookoshelvestes, lõika käärisega servadesse sälgud ning vajuta
pisut lamedamaks. Kaunista meelepäraselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar