9. november 2015

Hapukapsapannkoogid


Minu arvates on praegune aastaaeg just sobiv tummiste ja toitvate hapukapsapannkookide jaoks. Need on pannkoogid, milles tungivad esile jõulused ja soojendavad maitsed, mis pimeda ning jaheda aja pisut rõõmsamaks muudavad. Hapukapsapankoogid on justkui pisikesed pontsakad pirukad, mis lihtsalt tekitavad sõltuvust - ka neis, kes hapukapsaga väga head sina-sõprust saavutanud pole. Niisiis on aeg kööki rutata ning pisut koduseid pannukaid valmistada:)


u 15 pannkooki 

1 sibul
300 g hapukapsast
1 muna
1,5 sl suhkrut
100 g hapukoort
100 g täistera rukkijahu
100 g riivitud juustu
soola

Haki sibul tükkideks ning prae pannil klaasjaks. Sega praetud sibul kokku ülejäänud ainetega, maitsesta vajadusel soolaga. Seejärel vormi käte vahel pisikesed pannkoogid ja küpsetage need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Retsept valmis koostöös Veski Matiga.

6 kommentaari:

  1. Selle aasta jõululauale pandud roogadest olid just need pannkoogid mu lemmikud. Liiga head!

    VastaKustuta
  2. Tere. Kas hapukapsas peab olema toores või juba valmis hautatud?

    VastaKustuta
  3. Tere! Kasutasin täiesti tavalist toorest hapukapsast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere. Nüüd juba mitmeid kordi järele proovitud. Imemaitsvad. Lasteaias lapsed ka kõik sõid suure isuga-küsisid juurdegi👍 Super😋

      Kustuta
    2. Oh, kui tore seda kuulda, et ka lastele need pannukad meeltmööda olid!

      Kustuta