20. detsember 2015

Kiirelt marineeritud lõhefilee

See on vist üks lihtsamini valmivaid eelroogasid üldse ning tänu sellele võib selle valmistada vabalt jõululauale "viimasel minutil". Viiluta vaid lõhefilee, sega kokku kaste ning ühenda seejärel need kaks. Kastme maitse on intensiivne ning tänu sellele aitab lõhefileeviile kiiresti maitsestuda. Valmiv kaste on pisut magus, pisut soolane ja pisut hapu, kui soovid lõpptulemusena maitseid timmida, siis tee seda vastavalt oma maitsele.


Magustamiseks kasutasin siinses retseptis heledat suhkrusiirupit, mis annab kastmele juurde justkui kergelt aimatava karamellise meki - see sobib suurepäraselt lõhefileega. Kui aga heledat suhkrusiirupit teil ei ole või poeriiulitelt ei leia, siis võite magustajana kasutada ka näiteks pehmet mett. Niisiis, nüüd on õige aeg retsepti juurde asuda...


ca 300-350 g lõhefileed
seesamiseemneid (peale raputamiseks)


Kaste:
4 sl apelsinist pressitud mahla
1 sl sidrunist pressitud mahla
1 sl Dansukkeri heledat suhkrusiirupit
2 sl heledat sojakastet
1 tl austrikastet

Lõika lõhefileest õhukesed viilud ning aseta vaagnale/taldrikule. Seejärel sega kastmeained omavahel korralikult kokku ning vala lõhetükkidele. Raputa peale seesamiseemneid ja maitserohelist ning serveeri!

Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails