Miks mulle meeldivad keeksid? Sellepärast, et need maitsevad
kuidagi nii lihtsalt, aga samas nii-nii võluvalt. Kõige lihtsama maitsega
keeksid on erilise olemusega. Need mõjuvad nii nostalgiliselt, nii mahlaselt,
nii-nii .... Üks selline keeksike on nüüd Teie ees. Tõsi, umbes taolist
keeksiretsepti olen ka varasemalt siin blogis jaganud, aga väikeste muudatuste tulemusena on jällegi maitselt miskit täiesti uut sündinud! siiski on see keeksike
väikeste muudatusega. Selle keeksiga on samamoodi nagu, paljude teistegi sarnaste
küpsetiste puhul - see on hea samal ja järgmisel päeval, kuid kõige parem
ülejärgmisel.
Retsept ilmus ka detsembrikuu ajakirjas "Tiiu"
(Veski Mati rubriigis).
150 g
nisujahu
150 g täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
4 muna
2 tl sidruni riivitud koort
75 g Kreeka pähkleid
150 g täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
4 muna
2 tl sidruni riivitud koort
75 g Kreeka pähkleid
Sega kokku
retsepti 4 esimest komponenti. Sega kokku või, toorjuust ja suhkur ning vahusta
korra saumikseriga läbi. Lisa toorjuustusegule munad ning jahusegu. Lisa
sidrunikoor ja hakitud pähklid.
Vormi
pisut suurem keeksivorm küpsetuspaberiga, vala tainas sellesse. Kuumuta ahi 200
kraadini ning kohe kui keeksi ahju panete, alanda kuumust 150 kraadini ning
küpseta u 1 tund ja 15 minutit.
Kuna peres on pähkliallergiaga inimesi, siis kas võib pähklid asendada ka nt kuivatatud marju?
VastaKustutaJah loomulikult:)
Kustuta