Mina oleks üks nendest inimestest, kellele meeldivad vastlakuklid.
Kuidagi on juba traditsiooniks saanud, et kui vastlapäev läheneb, siis
liiguvad vaikselt mõtted ka vahukoorekuhja alla maetud kuklite juurde. Tõsi,
üha enam olen tuttavate seas kuulnud imestust, et mis nendes
vastlakuklites ikka nii erilist on?! Aga mis seal aga ikka mitte
meeldida, kui sul on valmis küpsetatud mõnus kodune maitserikas kukkel,
lisaks on täidisesse varutud kõige lemmikumat täidist ja siis veel
ohtralt kohustuslikku vahukoort. Kõik ju head komponendid ning
kokkupannes justkui match made in heaven.
Niisiis, küpsetan ma igal aastal vastlakukleid ise. Isetehtud vastlakuklitele vastast ei leia - selles on ju kuhjaga armastust, mida ostetud kuklitest nii naljalt ei leia. Siin blogis on tegelikult mitmeid erinevaid vastlakuklite retsepte, kuid sel aastal otsustasin need valmistada oma lemmikumast ja alati õnnestuvast pärmitainaretseptist. Ja mis on tulemus? Tulemuseks on õhuline, kuid siiski mõnus tummine kuklike, mis mind koheselt, justkui sõrmenipsuga võlus.
Minu põhimõte on üldiselt selline - isetehtud vastlakuklites ei ole kunagi liialt palju täidist ning seepärast sai kukleid rikastatud paraja koguse kirsimoosi, vaniljepudingu ja ohtra vahukoorega. Tulemuseks on nii hea kuklid, et ise ka vist ei usu:)
Vastlapäevani on küll õige pisut aega, kuid niisama käeharjutuseks võib ju alati esimesed kuklikesed valmis meisterdada. Ka enamus pagariärisid on juba vastlakuklite lainel ning nii palju, kui mina olen kuulnud, siis paratamatult on käimas hetkel tõeline kukliosturalli. Seepärast unustagem järjekorrad ning küpsetagem hoopis ise imelihtsalt valmivaid kukleid. Minu selleaastase lemmikretsepti leiate alljärgnevalt:) (retsept ilmus ka Naistelehes 27.01)