Üldiselt ei ole salatiretseptid need kõige populaarsemad, sest tegelikult valmib ju seesugune roog üldjuhul just sellest, mis parasjagu külmikus leidumas on. Kui see salat aga valmis sai, siis läks see tegemisele ka kohe järgmisel päeval. Kuidagi lihtsalt maitseb see salat, samas aga piisavalt eriliselt. Kui tekkis huvi, siis retsept on alljärgnev....
See retsept ilmus ka Naistelehes (06.01.16)
2 muna 2 peotäit rohelisi salatilehti
1 küps avokaado
4 suuremat viilu prosciutto sinki
musta pipart
4 suuremat viilu prosciutto sinki
musta pipart
Isetehtud majoneesikaste:
1 toasoe muna
näpuotsatäis soola
0,25 tl mett
1 tl mahedat sinepit
2 sl sidrunist pressitud mahla
ca 1,2 dl (oliivi)õli
1 toasoe muna
näpuotsatäis soola
0,25 tl mett
1 tl mahedat sinepit
2 sl sidrunist pressitud mahla
ca 1,2 dl (oliivi)õli
Majoneesi valmistamiseks mikserda kausis 5
esimest komponenti, kuni segunemiseni. Seejärel lisa tasakesi juurde õli.
Lõpptulemus peab jääma paksemapoolsem, kuid ära kindlasti üle vahusta!
Keeda mune keevas vees 6 minutit. Jaota
salatilehed taldrikutele, selle peale jaota avokaado viljaliha. Piserda salat
üle isetehtud majoneesiga. Laota peale prosciutto ning pane salatile keedetud
muna, mida viiluta alles salati peal, kuna munakollane on seest vedel. Piserda
soovi korral peale veel pisut majoneesi ning maitsesta musta piparaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar