Lillkapsas on üks minu suurtest lemmikutest! Üldjuhul küpsetan seda tervena ahjus või siis aurutan õisikuid aurutiga, kus see omandab lausa jumaliku maitse.
Loomulikult on igasugu lillkapsasr valmistatud supid ja püreed samuti
suurepärased. Ma olen alati arvanud, et minu arvates on lillkapsas nii
hea, et sööksin seda ka magustoidu asemel.
Üks
minu ammustest retseptidest on seesama lillkapsagratään, mille retsepti
leiab ka kritseldatuna minu esimese retseptivihiku vahelt, mille
täitmist alustasin vist umbes kümnesena (võimalik, et ka varem, sest
käekiri on kohati väga algeline:)) Niisiis on see retsept kuulunud minu
retseptivaramusse juba üsna pikka aega. Ma ei tee seda rooga just iga
nädal, aga vahepeal tuleb ikka meelde, et mul on üks väärt
lillkapsaretsept ju vihikus ilusti olemas. Hea valmistada siis, kui
teistest lillkapsaroogadest isu juba täis. Nüüd siis järgnevalt
maitseküllane vormiroog, mille kreemja katte all on peidus maitsvad
lillkapsaõisikud. Retsept ilmus ka Naistelehes (06.01.2016).
Valmistamisaeg: u 30 minutit
500 g
lillkapsaõisikuid
150 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
1 tl mahedat sinepit
ca 25 g (1 röstsaiaviil) täisterasaia
soola, pipart
150 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
1 tl mahedat sinepit
ca 25 g (1 röstsaiaviil) täisterasaia
soola, pipart
Keeda lillkapsa soolaga maitsestatud vees ca 8-10 minutit kuni need on pehmed,
aga siiski õrnalt krõmpsud, nõruta (võid ka aurutada lillkapsaõisikuid). Sega omavahel jogurt,
sinihallitusjuust ja sinep, maitsesta soola ja pipraga.
Aseta võiga määritud ahjuvormi keedetud lillkapsaõisikud. Vala peale kokkusegatud
jogurtikaste. Riivi sai jämeda riivipoolega ning raputa vormile kõige peale.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit ehk seni kuni roog on pealt
kuldpruun.
Tahaks nädalavahetusel seda retsepti proovida, aga jäin mõtlema, et kuidas riivida pehmet saia - kas annab riivida? Või peaks saia viilud eelnevalt röstima?
VastaKustutaAlles nüüd nägin seda kommentaari. Vabandan vastuse viibimise pärast. Ikka saab riivida. Muidugi on parem, kui sai kõige pehmem ei ole (hea võimalus kasutada ära pisut kõvemat saia). Oluline on saada saiapuru, nii et võib ka käte vahel seda sobivaks murendada:)
Kustuta