Mulle on supid
viimasel ajal eriti meeltmööda. Võib-olla on see tingitud väljas
valitsevast niiskusest ja külmast, võib-olla aga lihtsalt sellest, et
peale jõulusööke ihkad miskit muud .... ei tea. Igastahes on supid
praegu minu menüüs igati esikohal. Seoses suppidega on mul tegelikult
veel üks kiiks - mulle meeldib tohutult lisada igasugustesse suppidesse
paras kogus ingverit. See sobib praeguse aastaajaga kuidagi eriti hästi,
lisaks annab supile juurde nii hea meki (muidugi juhul, kui suhtud
ingverisse hästi:)).
Niisiis tuleb siin postituses valmistamisele üks mõnus püreesupp, kus parajalt särtsu ja maitset! Päikesekollast maitsenaudingut! Retsept ilmus ka Naistelehes 20.01.16.
kolmele-neljale
300 g lillkapsaõisikuid
200 g kõrvitsatükke (puhastatud/kooritud kogus)
5 dl vett
soola
1 dl kookospiima
1-2 tl karripulbrit (kogus oleneb sellest, kui suur karri sõber oled)
2 sl peenelt riivitud ingverijuurt (võid ka rohke lisada)
1 tl austrikastet (soovi korral)
3 sl värsket koriandrit, peeneks hakituna
0,5 laimist pressitud mahla
200 g kõrvitsatükke (puhastatud/kooritud kogus)
5 dl vett
soola
1 dl kookospiima
1-2 tl karripulbrit (kogus oleneb sellest, kui suur karri sõber oled)
2 sl peenelt riivitud ingverijuurt (võid ka rohke lisada)
1 tl austrikastet (soovi korral)
3 sl värsket koriandrit, peeneks hakituna
0,5 laimist pressitud mahla
Pane lillkapsaõisikud
koos kõrvitsatükkidega soolaga maitsestatud vette keema. Keeda kuni köögiviljad
on pehmed. Seejärel püreesta supp korralikult, lisa ülejäänud ained (va
laimimahl) ning kuumuta segades keemiseni. Kõige viimasena sega sisse
laimimahl. Maitsesta vajadusel ning
serveeri koheselt!
Mega mega mega hea supp 🤩 See laim on seal kirss tordil. Aitäh! Terve pere sõi ja kiitis 😊
VastaKustutaNii tore seda kuulda:)!
Kustuta