26. jaanuar 2016

Taipärane lillkapsasupp koriandriga

Mulle on supid viimasel ajal eriti meeltmööda. Võib-olla on see tingitud väljas valitsevast niiskusest ja külmast, võib-olla aga lihtsalt sellest, et peale jõulusööke ihkad miskit muud .... ei tea. Igastahes on supid praegu minu menüüs igati esikohal. Seoses suppidega on mul tegelikult veel üks kiiks - mulle meeldib tohutult lisada igasugustesse suppidesse paras kogus ingverit. See sobib praeguse aastaajaga kuidagi eriti hästi, lisaks annab supile juurde nii hea meki (muidugi juhul, kui suhtud ingverisse hästi:)).


Niisiis tuleb siin postituses valmistamisele üks mõnus püreesupp, kus parajalt särtsu ja maitset! Päikesekollast maitsenaudingut! Retsept ilmus ka Naistelehes 20.01.16.


kolmele-neljale

300 g lillkapsaõisikuid
200 g kõrvitsatükke (puhastatud/kooritud kogus)
5 dl vett
soola
1 dl kookospiima
1-2 tl karripulbrit (kogus oleneb sellest, kui suur karri sõber oled)
2 sl peenelt riivitud ingverijuurt (võid ka rohke lisada)
1 tl austrikastet (soovi korral)
3 sl värsket koriandrit, peeneks hakituna
0,5 laimist pressitud mahla

Pane lillkapsaõisikud koos kõrvitsatükkidega soolaga maitsestatud vette keema. Keeda kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel püreesta supp korralikult, lisa ülejäänud ained (va laimimahl) ning kuumuta segades keemiseni. Kõige viimasena sega sisse laimimahl.  Maitsesta vajadusel ning serveeri koheselt!

2 kommentaari:

  1. Mega mega mega hea supp 🤩 See laim on seal kirss tordil. Aitäh! Terve pere sõi ja kiitis 😊

    VastaKustuta