Avaldasin selle retsepti pildi
mõni aeg tagasi oma instagram-lehel, kus see toit juba palju elevust tekitas.
Loodetavasti pakub see ka blogikülastajatele rohkelt huvi. Mina olen igastahes
selles pasteedist väga vaimustunud. Mulle meeldib selle kreemjas tekstuur,
selle maitserikas ja kohati täidlane mekk ning mind võlub selle toidu
lihtsus.
Kui oled seemneid korralikult
vees leotanud (selleks võta aega), siis käib selle pasteedi valmistamine juba
lihtsalt. Maitsestamisel saad ise otsustada, kui palju ja milliseid maitseid
domineerima panna soovid. Seetõttu lähtu maitsestamisel kindlasti oma eelistustest.
Mina timmisin samuti lõpptulemust nii, et see maitseks hea ikka eelkõige
endale:) Lisaboonusena on see roog laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib ka
paleo-toitujatele.
Retsept ilmus ka Naitselehes 20.01.16.
Retsept ilmus ka Naitselehes 20.01.16.
2 dl kõrvitsaseemneid
vett (leotamiseks)
1 dl oliiviõli
1 küüslauguküüs
kimbuke värsket tilli
kimbuke värsket tüümiani
3 sl laimist pressitud mahla
0,5 dl kookospiima
1 tl mett
1 tl soola
pipart
Leota seemneid üleöö vees (pane vett niipalju, et seemned oleks
korralikult kaetud). Järgmisel päeval nõruta seemned ning loputa need voolava
vee all läbi. Seejärel pane seemned kaussi, lisa ülejäänud ained ning mikserda
korralikult ühtlaseks kreemjaks massiks. Serveeri koos oliiviõli, seemnete ja
maitserohelisega.
Huvitav kaua see säilib?
VastaKustutaumbes 4-5 päeva.
Kustuta