No nii, kui sulle meeldib lillkapsas, siis ära kindlasti
seda postitust vahele jäta. See toit meeldib eelkõige lillkapsa sõpradele ning
kõigi eelduste kohaselt kahjuks või õnneks ei hakkagi meeldima neile, kellele see
köögivili meeltmööda ei ole.
Tegelikult on tegemist lihtsa lillkapsaroaga, mis on
lisaboonusena veel taljesõbralik. Niisiis on traditsioonilise riisi asemel siin
peaosas vaid peeneks mikserdatud lillkapsas, mis toimib hästi riisi asemel. Mõni aeg tagasi lõi paljudes kodudes laineid lillkapsariis, minu kodus ka. Sellest, lihtsasti valmivad riisist, valmibki nüüd maitserikas risoto!
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (03.02).
kahele-kolmele
500 g lillkapsaõisikuid
0,5 sibulat
12 šampinjoni, viilutatuna
3 dl köögivilja- või kanapuljongit
6 päikesekuivatatud tomatit, peeneks hakituna
soola, pipart
2 sl toorjuustu
parmesani ja oliiviõli (serveerimiseks)
12 šampinjoni, viilutatuna
3 dl köögivilja- või kanapuljongit
6 päikesekuivatatud tomatit, peeneks hakituna
soola, pipart
2 sl toorjuustu
parmesani ja oliiviõli (serveerimiseks)
Pane lillkapsaõisikud köögikombaini ning purusta
riisitaoliseks seguks (kombaini puudumisel võid ka riivida jämeda
riivipoolega). Prae peeneks hakitud sibul pannil õlis klaasjaks, poole pealt
lisa pannile seeneviilud. Lisa seejärel lillkapsariis, puljong ja
päikesekuivatatud tomatid ning kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on
imendunud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Seejärel sega juurde
toorjuust, kuumuta seni, kuni toorjuust on rooga sulanud ning ning serveeri
siis koheselt koos parmesanilaastude ja oliiviõliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar