Selle maiuse pealkiri ja retsept ei tule minu retseptivaramust. Nimelt
sattus eelmise aasta lõpul minu kätte üks tohutult suur kogumik igasugu
köögi- ja majandusajakirjadega. Sealt leiab rohkelt põnevaid artikleid
ja teemasid, mis mahuvad ajavahemikku 1937-1941. Muuhulgas olin ma
muidugi eriti õnnelik sealsete köögikülgede üle. Niisiis olen ma leidnud
sealt mitmeid põnevaid retsepte ning neid jagan ma ka ajakirjas
Naisteleht (otsige rubriiki Retroretsept).
Seesama retseptileid on
näpatud 1939 aasta veebruarikuu naiste ja kodude kuukirjast Maret. Retsepti mugandasin pisut käepärasemaks, kuid tegemist on ühe ülimalt lihtsa ja maitsva magustoiduga, mis sarnaneb maitselt karamellkissellile. See on mahe karamellikreem, mis samal ajal aga ka täidlane ja õhuline.
neljale
1 dl pruuni suhkrut (Muscovado)
3 sl maisitärklist
4 sl leiget vett
3 dl keeva vett
1-2 sl metsapähkleid, peeneks hakituna
1 munavalge
0,5 tl vanillisuhkrut
3 sl maisitärklist
4 sl leiget vett
3 dl keeva vett
1-2 sl metsapähkleid, peeneks hakituna
1 munavalge
0,5 tl vanillisuhkrut
Sega pruun suhkur tärklisega. Lisa leige vesi, sega.
Seejärel lisa vähehaaval, ise pidevalt segades, juurde keev vesi. Kuumuta segu
keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni see korralikult pakseneb. Tõsta pott
tulelt ja lisa juurde metsapähklid. Lase karamellisegul jahtuda u 5-10 minutit.
Seejärel vahusta munavalge vanillisuhkruga tugevaks vahuks ning lisa pidevalt
segades karamellisegusse. Jaota segu magustoidukaussidesse/pokaalidesse ja lase
külmkapis enne söömist vähemalt pool tundi jahtuda.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar