Paar korda
nädalas püüame lapsega teha ühiseid kokkamisõhtuid. Mõtleme miskit
lihtsat ja põnevat välja ning siis hakkamegi meisterdama. See on üks
sellistest toitudest, mida me tihti just lapsega koos valmistame. Ja
olgem ausad, tegelikult on lõpptulemus ju väga maitsev. Nende
kanakrõbedike puhul on tegemist oluliselt tervislikuma variandiga, kui seesama klassikaliselt valmib variant, mis valmib rohkes õlis. Need
krõbedad kanapalad küpsevad valmis ahjus ning lõpptulemus on ülimalt
mõnus.(See retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 03.02.2016)
kahele
2 kanafileed
paar näpuotsatäit soola
6 supilusikatäit hapukoort
4 suurt peotäit riivsaia
paar näpuotsatäit soola
6 supilusikatäit hapukoort
4 suurt peotäit riivsaia
Kaste:
4 supilusikatäit hapukoort
2 supilusikatäit hakitud tilli
4 supilusikatäit hapukoort
2 supilusikatäit hakitud tilli
Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks ja maitsesta need soolaga
Pane hapukoor kaussi ning kasta kanatükid selle sisse. Aseta teise kaussi riivsai ning pista ükshaaval kanatükid sellesse (jälgi, et
kanatükid saaksid riivsaiaga ilusti kaetud). Aseta kanaribad ahjurestile (nii
küpsevad need mõlemalt poolt krõbedaks) või -plaadile ning küpseta 200 kraadi
juures 20-25 minutit.
Kastme valmistamiseks sega hapukoor ja till omavahel ja serveeri koos
kanapaladega.
Mõnusad kodused kananagitsad. Me enamasti jätame kanafileetükid majoneesi ja tilliga maitsestuma natukeseks ja alles siis paneerime ja küpsetame ahjus.
VastaKustutaEks neid variante ole mitmeid. Me üldiselt maitsestuma ei jäta, aga jah, ega see paha ei tee:)
KustutaVäga mõnus ja lihtne retsept. Kana jäi pealt krõbe ja seest mahlane.
VastaKustuta:)
KustutaTere. Kas seda saaks teha ka pannil õlis praadides?
VastaKustutaTere! Jah, ikka saab:)
KustutaAitäh! Väga head ja nii lihtne teha! Kindlasti lähevad edaspidigi loosi!!
VastaKustutaRõõm! Ma valmistan neid kodus ka tihti:)
KustutaKas riivsaia asemel sobiks ka midagi muud? Ei saa nisujahu tarbida
VastaKustutaTere,
KustutaVõib proovida peenestatud kaerahelveste või siis riisijahuga:) Ei ole täpselt sama, küll aga ligikaudne alternatiiv:)