Pean
ütlema, et minul on küll kevad südames. Olgugi, et ilmad vahetuvad
ülepäeviti päikesepaiste ja pilvedega, siis eilne päev oli nii meeldiv
päikeseline vaheldus. Tegin eile ühe mõnusa 12 km jalutuskäigu Pärnus -
päike paistis, jõgi sätendas päikesekiirtest ja õhus oli tunda kevadist
värskust. Tekkis kohe selline ootusärev tunne. Jalutuskäigu jooksul
panin mõtteis kokku ka koduse pühademenüü ning mulle meenus üks mõnus
retsept, mida mõni aeg tagasi ka Naistelehes jagasin. Tegemist on ühe
värskendava ampsuga, mis koosneb krõbedast saiast, soolakast kiluga
täiendatud toorjuustust ning krõmpsuvast kurgist, mis pakub mahedat
värskendust kogu suupistele. Ühesõnaga igati sobiv amps kevadesse:)
50 g toasooja toorjuustu
25 g toasooja võid
3 tk vürtsikilufileed
2 sl hakitud koriandrit
Serveerimiseks:
pikka (täistera)saia
1 väike kurk
roseepipart
pikka (täistera)saia
1 väike kurk
roseepipart
Pane kilumäärde ained
kaussi ning mikserda ühtlaseks seguks. Rösti saiaviirud kergelt pannil ning määri toorjuustusegu saiaviiludele. Tõmba kurgist
juurviljalõikuriga peened ribad ning aseta saiadele. Raputa peale roseepipart
ning serveeri!
Very tasty and useful toast! I really like to cook in the mornings for children and husband
VastaKustuta