25. märts 2016

Krõbesaiad kilutoorjuustu ja kurgiga

Pean ütlema, et minul on küll kevad südames. Olgugi, et ilmad vahetuvad ülepäeviti päikesepaiste ja pilvedega, siis eilne päev oli nii meeldiv päikeseline vaheldus. Tegin eile ühe mõnusa 12 km jalutuskäigu Pärnus - päike paistis, jõgi sätendas päikesekiirtest ja õhus oli tunda kevadist värskust. Tekkis kohe selline ootusärev tunne. Jalutuskäigu jooksul panin mõtteis kokku ka koduse pühademenüü ning mulle meenus üks mõnus retsept, mida mõni aeg tagasi ka Naistelehes jagasin. Tegemist on ühe värskendava ampsuga, mis koosneb krõbedast saiast, soolakast kiluga täiendatud toorjuustust ning krõmpsuvast kurgist, mis pakub mahedat värskendust kogu suupistele. Ühesõnaga igati sobiv amps kevadesse:)

Kilumääre:
50 g toasooja toorjuustu
25 g toasooja võid
3 tk vürtsikilufileed
2 sl hakitud koriandrit



Serveerimiseks:
pikka (täistera)saia
1 väike kurk
roseepipart

Pane kilumäärde ained kaussi ning mikserda ühtlaseks seguks. Rösti saiaviirud kergelt pannil ning määri toorjuustusegu saiaviiludele. Tõmba kurgist juurviljalõikuriga peened ribad ning aseta saiadele. Raputa peale roseepipart ning serveeri!

1 kommentaar:

  1. Very tasty and useful toast! I really like to cook in the mornings for children and husband

    VastaKustuta