Kui ma peaksin nüüd valima ühe supi, millest ma viimasel
ajal olen sõltuvusse sattunud, siis on see seesama taipärane kalasupp. See on
parajalt vürtsine ning kookosene supp, mis täidab meeldivalt kõhtu, kuid tekitamata ebameeldivat raskutunnet:)
Supp on vürtsikas - aga täpselt nii terav, kui helge käega
sellesse suppi vürtsikat karripastat lisad. Minule meeldivad isegi üleliia
vürtsikad toidud ning seetõttu on minu supp tihtipeale vürtsikam, kui
kaassööjatele meeldib. Aga jah, valmistage see roog täpselt nii terav, kui
soovite!
Supp on gluteeni- ja laktoosivaba!
neljale
0,75 dl riisi
soola
1 sibul
2 sl ingverit, hakituna
2 sl rohelist karripastat
400 g kreemjat kookospiima
1 l köögiviljapuljongit
kimp värsket koriandrit
400 g keetmata krevette
400 g valge kala fileed
2-3 sl laimist pressitud mahla
soola
1 sibul
2 sl ingverit, hakituna
2 sl rohelist karripastat
400 g kreemjat kookospiima
1 l köögiviljapuljongit
kimp värsket koriandrit
400 g keetmata krevette
400 g valge kala fileed
2-3 sl laimist pressitud mahla
Keeda riis soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta ja jäta ootele supi
valmimise ajaks. Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa ingver ja
karripasta. Kuumuta hetk keskmisel kuumusel ning lisa siis juurde kookospiim,
puljong ja hakitud koriander. Koori krevetid ning lõika kalafilee paraja
suurusega tükkideks. Lisa need supile ning kuumuta keskmisel kuumusel 8-10
minutit ehk seni, kuni mereannid on pehmed. Lisa keedetud riis, maitsesta soola
ja laimimahlaga ning serveeri koheselt. Kui supp tundub liialt paks, siis lisa
pisut keevat vett.
Soovitus:
Kui kasutad keedetud krevette, siis lisa need supile alles
siis, kui supi pliidilt võtad. Keedetud krevetid muutuvad vastasel juhul
kiiresti kumjaks.
Nii hea ja lisaks väga ilusa väljanägemisega supp (tegin punase karripastaga, kuna rohelist polnud käepärast)! Meie pere teismeline, kes varem ei võtnud valget kala ega krevette suu sissegi, sõi ja kiitis ka. Kindlasti läheb kordamisele!
VastaKustutaSeda on küll hea kuulda, kui on miski toit, mis suutis last sööma meelitada:) Kusjuures, meil on peres see supp hästi tihti tegemisel. Teen küll nüüd juba nö tunde järgi, aga baasretsept on ikka seesama:)
KustutaVäga maitsev...see supp viis tõesti mõtted tagasi Tai reisile :)
VastaKustutaTegin külmutatud kalast (poolenisi sulatasin eelnevalt) ja lisasin veidi kuivatatud sidrunheina.
Aitäh tagasiside eest! Mulle ka see retsept nii meeldib:)
KustutaKuna ise sibulasõber ei ole, siis kasutasin sibula asemel hoopis brokkolit. Sobib suurepäraselt. 😍
VastaKustutaHea mõte:)
Kustuta