See retseptipostitus on mõeldud eeskätt naispoolele, sest
ma olen üsnagi kindel, et enamik mehi vaataks seda burgerit kerge
muigega nagu ilmaime... puuduvad ju paksud ja kohevad burgerit
ümbritsevad saiakuklid! Tegelikult on selline burger suurepärane asendus
siis, kui soovid seesugust toitu süüa ilma suure saiakuhjata. Lisaks on
see roog gluteenivaba, mis on kindlasti paljudele rõõmsaks
lisaboonuseks. Ütleme nii, et kui oled seenesõber, siis tasub seesuguse
burgeri valmistamine kindlasti ette võtta - küpsetatud seened, isetehtud
hakklihapihv, marineeritud kurgiviilud, mahe sinep ja praemuna on ju
täiesti sobiv maitsekooslus:)
2 portobello seent
oliiviõli, soola, pipart,
100 g hakkliha
0,25 sibulat
1 muna
2 sl mahedat sinepit
1 marineeritud kurk
roheline salatileht
1 viil juustu
100 g hakkliha
0,25 sibulat
1 muna
2 sl mahedat sinepit
1 marineeritud kurk
roheline salatileht
1 viil juustu
Puhasta seened ning eemalda varre osa . Piserda
seenekübarad üle oliiviõli ning soola, pipraga. Küpseta seeni (pealmine pool
all) 180 kraadi juures 10 minutit.
Kotleti valmistamiseks haki sibul, prae pannil klaasjaks
ning sega kokku hakklihaga, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel vormi segust
ümmargune kotlet ning prae pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Prae ka muna
pannil valmis (ühelt poolt), jättes munakollase vedelaks. Maitsesta soola ja
pipraga. Küpsetatud seenekübariku sisemused määri kokku sinepiga,
seejärel laota ühele seenele peale marineeritud kurgiviilud, salatileht, kotlet,
juustuviil ning praemuna. Kata teise seenekübarikuga ning serveeri koheselt.
Lahe idee!! :) Aga kui juba sööjate kohta üldistusi tegema hakata, siis kas ei peaks just meespere sellisest burksist vaimustuma - ekstra proteiinipomm ju ning salatit-köögivilja minimaalselt. Ainult peekon veel täiuslikust õnnest puudu! ;)
VastaKustutaKatrin
Ma ise tean just väga paljusid mehi, kes seenetoite absoluutselt ei armasta. Seetõttu ka selline võrdlus;)
Kustuta