Olgugi, et kevadised ilmad paitavad põski ning menüü muutub aina
värskemaks ja kergemaks, siis seekord on retseptipostitus ühest
pirukast. Küpsetisest, mille täidises on ohtralt mahlast kanatäidist
ning mida katab krõbedalt õhuline tainaümbris. See pirukas sobib
söömiseks ahjusoojalt, kuid samahästi nosimiseks ka jahtununa, mistõttu
võib seda pirukat kaasa pista piknikukorvi või mõnele väljasõidule, kui
värskest õhust ootamatult kõht tühjaks muutub.
See pirukas on hea mitmel põhjusel, esiteks ei nõua rohkelt aega ning teiseks on selle küpsetise suureks austajaks ka pere pisemad sööjad. Täidises ei domineeri maitsed üksteise üle, mistõttu sobib lastele söömiseks hästi.
50 g
(täistera)kuskussi (keetmata kogus)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli
75 g riivitud juustu
4 sl majoneesi
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
1 muna (piruka määrimiseks)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli
75 g riivitud juustu
4 sl majoneesi
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
1 muna (piruka määrimiseks)
Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele.
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud
pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafileetükkidel
kümmekond minutit jahtuda. Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till,
juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga.
Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele
pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina
pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt
otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele.
Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures
pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.
Mõtlesin, et lõpuks kommenteerin ka ��
VastaKustutaSee on lihtsalt super pirukas. Mul abikaasa tohutult fännab seda. Olen teinud enamasti suitsukanaga ja paaril korral ka fetaga, siis pole lisasoola pannudki. No super hea!
Ja üldse leian siit blogist alati midagi küpsetada, olgu siis vanad või uued retseptid. Aitäh heade retseptide eest, Ragne!
Seda on suur rõõm kuulda! Aitäh:)
KustutaKui suureks peab selle taina rullima?
VastaKustutaKui sul on juba valmisrullitud tainas pakendis, siis jätagi nii. Kui aga ei ole, siis pikkuselt peaks olema ühe klassikalise stritsli pikkusega tainatükk. Laiuses peab arvestama sellega, et mahuks keskele täidist ning siis äärmised tainaotsad taina peale tõsta:)
KustutaMis selle klassikalise stritsli pikkus on umbes?
Kustutavõiks arvestada ca 30-35 cm pikkusega umbes:)
KustutaTere. Kas retseptis on mõeldud värskeid või marineeritud pärlsibulaid?
VastaKustutaMarineerituid pärlsibulaid:)
KustutaAitäh :)
KustutaKui hea see tuli! Läheb meie pere lemmikretseptidesse, mida on lihtne teha ja valmib kiirelt kah 😉
VastaKustutaRõõm kuulda:)
KustutaAhjaa - kuna ma pärlsibulaid ei armasta, siis jätsin need välja. Ei tundnud küll süües, et midagi puudu oleks 😉
VastaKustutaSeda retsepti saab vabalt tuunida, lisada meelepäraseid komponente või siis miskit ära võtta:)
Kustuta