Minult on hästi tihti viimasel ajal küsitud lihtsaid
energibatoonide retsepte ning seetõttu on ka see retseptipostitus pisut sellest
tingitud. Erinevaid batoone, mis ei sisalda suhkrut, piimatooteid ja teravilju, on ju tegelikult nii lihtne ja mugav valmistada.
Mulle meenus üks seesugune retsept, mida jagasin ka oma Paleo 2 magusaraamatus
("Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ...jätkame
magusalainel".) ning heameelega jagan seda ka siin blogis. Tegelikult erilist retsepti ei olegi, sest antud pähklikoogi batoon
koosneb vaid kahest komponendist - datlitest ja pähklitest. Lõpptulemuseks on
aga ülimalt mõnus maius, mida hea ampsata siis, kui magusaisu ootamatult
ründama peaks.
Kogus: umbes 8 pähklibatooni
200 g kuivatatud datleid
200 g India pähkleid
Leota datleid 3 tundi vees, seejärel nõruta. Jahvata pähklid
kohviveskis peeneks jahuks. Pane datlid-pähklid kaussi ja saumikserda ühtlaseks
massiks. Pole hullu, kui mõned suuremad pähklitükid sisse jäävad! Laota
mass ruudukujuliselt küpsetuspaberile ja lase külmkapis vähemalt paar tundi
taheneda. Lõika seejärel parajateks tükkideks.
Minul jäi kogu see mass pehmeks, aga sõime siis lusikaga. Huvitav, kas seda sügavkülmutada annaks? Et teen topsid valmis ja siis on hommikuti sügavkülmast hea tööle kaasa võtta.
VastaKustutaMiks see mass huvitav pehmeks jäi? Kas datlid olid ikka korralikult peale leotamist veest kuivaks nõrutatud? Ja komponentide kaal selline, nagu retseptis?
KustutaTegelikult need kaks komponenti toimivad omavahel nii, et tahenevad ilusti paari tunniga energiabatooniks.
Ma ei teagi, miks ta pehmeks jäi, aga õnneks see maitset ei mõjutanud ja kindlasti katsetan varsti uuesti :)
VastaKustuta