Ma jagan Teiega üht head kalapirukaretsepti, mis minule
isiklikult on vägagi meeltmööda. Selles on rohkelt kalatäidist, õhuke tainapõhi ning
maitsev kate, mis seda pirukat maitsvalt ühtseks seob. Ühesõnaga selline lihtne
pirukas, milles ei ole rohkelt komponente, aga need vähesed olemasolevad ained mõjuvad
piisavalt hästi. Kui tavaliselt eelistan ahjusoojasid pirukaid, siis mulle
meeldis see küpsetis enim pisut jahtunult või isegi järgmisel päeval külmalt.
Samas eks ole see alati maitse asi;)
Ikka hääd!
8le
Põhi:
3 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
150 g toasooja võid
1-2 sl külma vett
3 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
150 g toasooja võid
1-2 sl külma vett
Täidis:
400 g lõhefileed
200 g sulatatud juustu
kimp tilli
300 g hapukoort
3 muna
soola, pipart
400 g lõhefileed
200 g sulatatud juustu
kimp tilli
300 g hapukoort
3 muna
soola, pipart
Sega jahu ja sool. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks.
Lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks
külmkappi.
Lõika lõhefilee tükkideks nng maitsesta soola ja pipraga.
Haki till, lisa sulatatud juustule ning püreesta segu ühtlaseks massiks. Lisa
hapukoor ja munad ning sega lusikaga ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Laota
fileetükid vormi põhjale, vala peale juustutäidis ning küpseta ahjus 180 kraadi
juures 40-50 minutit.
Kas 26cm sakilise äärega pirukavormis tehes pean koguseid suurendama? Siinne pirukas on tehtud 22cm koogivormis ja tundub üsna kõrge nii et kuidas oleks mõistlikum madalama, kui laiema vormi puhul teha?
VastaKustutaTere, Kui teha 26cm vormi, siis sellisel juhul peaks koguseid korrutama 1,4ga:)
KustutaEga see täidis siis mul üle ääre ei aja? Vormi kõrgus u 3.5cm.
VastaKustutaSee on siis üsna madala kõrgusega vorm. Aga siis võib ju nii teha, et täidisekogused jätta samaks, aga põhja jaoks suurendada koguseid:)
Kustuta