Minule meenub purukoogiga kohe see klassikaline
moositäidisega purukook. Siiski on purukoogi retseptide maailm ju nii lai ja mitmekesine.
Kuigi ma viimasel ajal väga suur koogisõber ei ole, siis selle-eest ma lihtsalt
naudin katsetada ja valmistada igasugu erinevaid kooke ja teisi magusaid
küpsetisi. On ju põnev segada kokku miskit, mis ideeliselt su enda mõtetes on
toimiv ning see ka siis reaalselt kohe koduköögis ära katsetada. Selle koogi puhul läks peas küpsenud mõte ja
valminud kook väga õnnestunult kokku.
Selles koogis on mõnus pähklit sisaldav purune
kate, vahel aga kreemjas täidis, mis saavutatud tänu toorjuustu ja kondenspiima
imeheale koostööle. Niisiis maitseb see küpsetis ülimalt hästi ning on minu arvates
kõige parem jahtunult järgmisel päeval. Selleks ajaks on toorjuustutäidis koogis
ilusti maitseid täiustanud.
Põhi:
180 g küpsiseid
180 g šokolaadimüslit
125 g võid
50 g meelepäraseid pähkleid, peeneks hakituna
Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
0,5 sidrunikoor + -mahl
225 g kondenspiima
2 muna
180 g küpsiseid
180 g šokolaadimüslit
125 g võid
50 g meelepäraseid pähkleid, peeneks hakituna
Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
0,5 sidrunikoor + -mahl
225 g kondenspiima
2 muna
Kate:
25 g (piima)šokolaadi, riivituna
Purusta küpsised peeneks puruks. Rösti müslit kergelt pannil
umbes minutijagu, seejärel lisa võitükid ning puulabidaga korralikult segades,
lase rasvainel müslisse sulada. Lisa segades juurde küpsispuru. Tõsta segu
pliidilt ning laota pool segust küpsetuspaberga kaetud koogivormi (24x15 cm).
Järelejäänud segule lisa juurde hakitud pähklid.
Sega täidise komponendid omavahel ning vala vormi. Raputa
peale ülejäänud müslisegu ning küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit. Kohe
peale koogi ahjust võtmist raputa peale riivitud šokolaad.
Tundub imeline! Kas või võib vajadusel kookosrasvaga asendada või ei ole sellel sama tulemust?
VastaKustutaMa olen alati kookosrasva ja igasuguste jahudega asendamisega hästi ettevaatlik ning kui ise proovinud ei ole, siis ei julge kindlasti välja hõisata, et jah, tulemus on sama. Siin koogis on vaja rasvainet põhjaks ning katteks, seega võib kookosrasvaga proovida küll, siiski soovitan seda esialgu lisada u 100 g ning siis vaadata kas segu vajab veel täiendavalt rasvainet:)
KustutaMilliseid pähkleid Sina põhjas kasutasid ja kas jäid selle valikuga rahule?
VastaKustutaMul oli pähklisegu India pähklitest ja metspählitest. Mõned mandlid ka sekka:)
KustutaSuper maitsev kook. Puru tegin veidi ringi. Röstisin neljavilja helbed ja pähklid. Tulemus väga hea. Aitäh!
VastaKustutaSeda on väga tore kuulda. Mulle on ka see kook väga meeldib:)
Kustuta