25. mai 2016

Alkoholivaba rabarberimojito (paleo veel lisaks ka!)

Ilmad on nii ilusaks läinud, et üsna õige aeg oleks jagada üht minu suvelemmikut - alkoholivaba rabarberimojitot. See on jahutav, värskendav, kosutav ning sobib imehästi ka paleo järgijate menüüsse. Paleost rääkides on mul ülimalt hea meel teatada, et poodidest on otsa saanud ka minu paleo magusaraamatu esimesese osa teine trükk, mistõttu tuleb nüüd poodidest otsida raamatu teist osa ehk "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ... ehk jätkame magusalainel". Ka seesama mojito retsept ilutseb uhkelt teises osas. Tegelikult ongi teine osa täis rohkelt erinevaid hommikusöökide, jookide ja muude magusoogade retsepte. Loomulikult saavad oma olulise tähesära ka koogid ja küpsetised;) 


Niisiis, kellele ilmad juba pisut palavad tunduvad, siis see joogike on praeguste soojakraadidega igati sobilik!!! 


kahele

50 g kooritud  rabarberitükke
2 tl kookospalmisuhkrut
peotäis piparmündilehti
0,5 dl apelsinist  pressitud mahla
purustatud jäätükke
külma vett 

Serveerimiseks: 1 rabarberivars

Otsi välja tavalise suurusega klaasid (20–25 cl). Jaota nendesse rabarberitükid, kookospalmisuhkur ja piparmündilehed. Seejärel tambi need kergelt puruks (mina kasutan lihahaamri vart). Lase segul klaasides umbes 15 minutit seista ning seejärel jaga klaasidesse ära mahl. Sega pisut. Löö lihahaamriga jäätükid peeneks puruks ja täida sellega klaasid. Seejärel kalla klaasi vesi (kuna klaasid on juba niigi täis, vett väga palju juurde ei mahu). Pista sisse poolitatud rabarberivars ja  serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar