Milline
rõõm - soojad ilmad on lõpuks jõudnud ka Eestisse. Eile oli õues tunda
juba päris suvist meeleolu ning tundub, et tasapisi on ka minu kodulinn
Pärnu ärkamas talveunest. Kohvikud on kolinud terrassidele, et
külastajaid esimesi päikesekiiri püüda saaksid, rand on valmistumas
rahvamassideks ning üldse kõik pisikesed ja suuremad tänavad on kuidagi
tärkamas! Sama päikeseline, kui oli eilne ilma, siis täpselt sama särav
on ka seesama supike.
Praegu
on just see aeg, kui minu menüüs on aukoha sisse võtnud erinevad supid.
See on hea vaheldus talvisele ahjulihale ning meeldivalt kerge
vahepeala enne suurema grillimishooaja algust. Näiteks alljärgnev
sidrunimekiga kanasupp on üks minu hetkelemmikuid - maitseb
värskendavalt ning saab kiirelt valmis, mistõttu saad kohe peale
kehakinnitamist taas õue rutata;)
neljale-viiele
1 sibul
2 sidruni riivitud koor
1,5 l kanapuljongit
2 kanafileed
2 sl tšillipipart, hakituna
2 sl (täistera)kuskussi
75-100 g feta juustu
rohelist sibulat
õli, pipart
2 sidruni riivitud koor
1,5 l kanapuljongit
2 kanafileed
2 sl tšillipipart, hakituna
2 sl (täistera)kuskussi
75-100 g feta juustu
rohelist sibulat
õli, pipart
Haki sibul peeneks ning
prae potis klaasjaks, lisa sidrunikoor ning kuumuta segu läbi. Seejärel lisa
puljong, kanafileed, tšilli. Lase supil keema tõusta ning seejärel keeda
madalal tulel (supil vaikselt podisedes) ca 8-10 minutit. Eemalda kanafileed
ning ribasta need tükkideks. Lisa supile kuskuss ning keeda veel 5 minutit. Seejärel tõsta
supp pliidilt, lisa segades juurde ribastatud kanafileed, murendatud feta,
roheline sibul ning maitse järgi pipart.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar